11-годишното момче, което беше поразено от мълния на стадион Дунав“

...
11-годишното момче, което беше поразено от мълния на стадион Дунав“
Коментари Харесай

Изписаха от болница удареното от мълния момче в Русе

11-годишното момче, което беше изумено от гръмотевица на стадион „ Дунав “ в Русе, е изписано, оповестяват от УМБАЛ „ Медика Русе “, където детето беше настанено. Мълнията удари две деца по време на подготовка, едното умря. Инцидентът стана на 30 август.

След извеждането му от клинична гибел лекарите от поделение по Анестезиология и интензивно лекуване дни наред се бориха за оцеляването на детето и с всички последствия и затруднения от контузията. За сполучливото му възобновяване роля оказаха и мултидисциплинарния екип на болничното заведение, както и консултативната помощ на водещи детски експерти от софийски клиники.

Сега момчето е в положително общо положение, изцяло контактно, без трайни повреди и с вяра още веднъж да стартира да играе футбол и скоро да застане на чина паралелно до своите съученици.

Окръжната прокуратура в Русе образува досъдебно произвеждане във връзка гибелта на 11-годишното момче, изуменото от гръмотевица на футболното игрище. Разследването би трябвало да откри има ли закононарушение, при което заради неведение или немарливо осъществяване на занимание, е породена гибел.

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР