11-годишният Фирас Заяд, който е бежанец от Сирия и от

...
11-годишният Фирас Заяд, който е бежанец от Сирия и от
Коментари Харесай

11-годишен дари спестяванията си за пострадалите от пожара в село Кръстава

11-годишният Фирас Заяд, който е емигрант от Сирия и от няколко години живее със фамилията си в Краище, през днешния ден за следващ път подари спестяванията от касичката си за потърпевшите от пожара в село Кръстава.



За положителната вест заяви Муса Гагъм, който се е наел да координира даренията на хората от община Белица за останалите без дом фамилии във велинградското село Кръстава.

" Днес Мохамед Заяд ми съобщи за 3-и следващ път касичката на дребния Фирас. Сигурен съм, че всички познавате това момче. Те са семейство сирийски бежанци, които преди години се заселиха при нас в с. Краище. Запознахме се с Мохамед още в самото начало и с каквото можем му помагахме. През 2019 година направих акция за оскъдно семейство в село Гълъбово. Тогава Фирас също подари своите спестявания от касичката си. Няколко месеца по-късно Фирас подари своята касичка за акция, която направих за болен човек от село Медени поляни.

Сега той още веднъж го направи и сумата, която подари от касичката е 175 лв.. Малко по-късно през днешния ден ще ги преведа на сметката на община Велинград и ще пусна документа на страницата. Аз не мога да откажа на човек, който желае да направи положително. През 2019 година отказвах да приема касичката, само че Мохамед беше безапелационен. Кой съм аз, че да спирам хората от добрини? Благодаря на Фирас и на всички, които участваха, и на Мохамед, че е възпитал заслужен наследник ", написа във Facebook Муса Гагъм, представен от вестник " 24 часа.
 Бежанците у нас – на кръстопът сред Изтока и Запада (ВИДЕО) Бежанците у нас – на кръстопът сред Изтока и Запада (ВИДЕО)
На 20-ти юни, Световният ден на бежанците, ви представяме къс филм за живота на мигрантите в България – по какъв начин живеят, по какъв начин с...

От ежедневника напомнят още, че предходната година Фирас беше измежду номинираните в акцията им " Достойните българи ".

Към дарението се е присъединила и майката на момченцето, която е дарила още 150 лв., с което общата сума от фамилията на Мохамед възлиза на 325 лв..





Още от ДОБРИТЕ НОВИНИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР