11 000 дванайсетокласници на държавен изпит в СофияИзбор между 18

...
11 000 дванайсетокласници на държавен изпит в СофияИзбор между 18
Коментари Харесай

Зрелостниците на 27 изпита в рамките на втората матура

11 000 дванайсетокласници на държавен изпит в София
Избор сред 18 предмета

На втори наложителен държавен изпит се явяват зрелостниците на следващия ден. Те можеха да избират сред 18 предмета, а общо матурите ще са 27, тъй като тези по непознат език се поставят на разнообразни равнища според от образователния проект.

Днес завършващите професионално обучение също се явяват на наложителния си държавен изпит за придобиване на професионална подготовка.

Рано сутринта в МОН ще бъде изтеглен един от двата разновидността за втория наложителен зрелостен изпит по предмети, а час по-късно ще бъде изтеглена и тематиката за държавния изпит за придобиване на професионална подготовка, прецизираха от МОН.

След това в интервала 26 -31 май следват спомагателните матури по избор.

Така по време на изпитната сесия май-юни просветното министерство ще организира общо 83 изпита, тук се включват и изпитите за валидиране на умения.

Тази година зрелостниците са близо 48 000, като 11 000 от тях са в София. На матурата по БЕЛ към този момент мина и на нея се явиха общо 45 889 уменици. И тази година бяха подадени сигнали за изтекли отговори на въпросите още по време на изпита. От МОН изпратиха сигнал за това до способените органи и се чака резултатът от инспекциите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР