Чилийският президент Себастиан Пинера обяви вчера стартирането на програма за

...
Чилийският президент Себастиан Пинера обяви вчера стартирането на програма за
Коментари Харесай

Чилийският президент стартира план за 2 милиарда долара за възстановяване на работните места

Чилийският президент Себастиан Пинера обяви вчера стартирането на програма за субсидии на стойност 2 млрд. долара, целяща да създаде нови работни места или да възстанови онези, загубени по време на месеците на карантина заради коронавируса, предаде БТА, цитирайки Ройтерс.

Пинера заяви, че правителството ще плати на частните компании до 50 процента или 317 долара от заплатите на всеки новоназначен служител през следващите шест месеца. Друга подобна програма ще покрие до близо 200 долара от заплатите на служители, които се връщат на работа след период на отпуска заради кризата с коронавируса.

Финансовият пакет, който цели да създаде 1 милион нови работни места, е последния кръг от стимули, насочени към съживяване на отслабената чилийска икономика.

Десноцентристкото правителство на Пинера през последните месеци обяви извънредни мерки в отговор на пандемията, включително облекчени заеми, отлагане на плащането на вноските по ипотеките и субсидии за наеми, на стойност повече от 12 процента от БВП.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12606  Училище в Габрово минава към онлай образование поради ковид измежду учителите Училище в Габрово минава към онлай образование поради ковид измежду учителите  Първи смъртен случай от COVID-19 в мигрантски лагер в Гърция Първи смъртен случай от COVID-19 в мигрантски лагер в Гърция  Броят на жертвите на ковид в света надвиши един милион Броят на жертвите на ковид в света надвиши един милион
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР