106 паралелки държавен план-прием след завършено основно образование за следващата

...
106 паралелки държавен план-прием след завършено основно образование за следващата
Коментари Харесай

Следващата учебна година 3 нови специалности и 10 паралелки по дуалната системи в Старозагорско 

106 паралелки държавен план-прием след приключено главно обучение за идната образователна година са препоръчани за одобряване от шефовете на учебните заведения от област Стара Загора. 35 от тях са профилирани, а 71 са професионални. Има препоръчана и една паралелка след приключен седми клас за вечерна форма на образование предлагането - в Профилирана гимназия „ Акад. Петко Стайнов “ - Казанлък. Предложението на Регионалното ръководство (РУО) по обучение за държавния план-прием в държавните и общинските профилирани гимназии, междинните и обединените учебни заведения, професионалните гимназии и в паралелките за придобиване на професионална подготовка за образователната 2020/2021 година беше гласувано през днешния ден на съвещание на Областната комисия по заетостта. 
Според предлагането в 10 професионални паралелки в разнообразни учебни заведения от региона ще се ползва дуалната система на образование. Има и три оферти от шефове на учебни заведения за откриване на нови специалности и специалности за идната образователна година. 
Една паралелка „ Организатор интернет приложения и електронна търговия “ ще се разкрие в Средно учебно заведение (СУ) “Васил Левски “ в Гълъбово, която е нова за общината. Нова паралелка ще има и в старозагорското СУ „ Иван Вазов “. В нея ще се учи компетентност „ Икономист-информатик “ с интензивно проучване на британски език. В чирпанската Професионална гимназия (ПГ) по селско стопанство ще бъде разкрита една паралелка със компетентност „ Техник по транспортна техника ".
Предложението на РУО, гласувано от регионалната комисия, е съобразено с броя на завършващите седми клас възпитаници през образователната 2019/2020 година и е в сходство с условията на настоящата нормативна уредба. 3043 възпитаници ще завършат тази година главно обучение в Старозагорска област. 1385 деца в Стара Загора ще завършат седми клас през 2020 година, а минимум седмокласници ще завършат в община Опан - единствено 18.  
Държавен план-прием за образователната 2020/2021 година ще има и в пети клас - в две профилирани паралелки с общо 52-ма възпитаници в Профилираната природо-математическа гимназия (ППМГ) „ Гео Милев “ в Стара Загора и в две със същия брой възпитаници в ППМГ „ Никола Обрешков “ в Казанлък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР