Турция се подготвя за отваряне на търговските центрове от 11

...
Турция се подготвя за отваряне на търговските центрове от 11
Коментари Харесай

Турция планира да отвори моловете на 11 май

Турция се подготвя за отваряне на търговските центрове от 11 май, а вероятно още преди това ще заработят магазините за дрехи на открито, съобщава БТА, цитирайки частната телевизия СиЕнЕн-Тюрк.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6638

Магазините за облекло обаче ще отворят врати при строги хигиенни условия и мерки за опазване на общественото здраве.

Вахап Кючук, председател на управителния съвет на популярна турска марка за конфекция, обяви намерения веригата да отвори магазините си на 11 май. Засега датата не е твърдо определена, но се прави всичко възможно това да стане преди Рамазан байрама /23-26 май/, уточни той. Магазините си на търговските улици веригата ще отвори на 8 май, като започне от тези с площ над 800 кв.м.

Сред мерките, които ще бъдат прилагани в магазините за дрехи, са почистване след всеки клиент в пробните, дистанция от метър и половина на касите, задължителни маски, дезинфекция на ръцете на влизане, поясни Кючук, цитиран от в. " Миллиет ".

Ръководителят на друга популярна верига магазини за конфекция добави към споменатите мерки също измерване на температурата и кабина за дезинфекция.

Директорът на трета компания за облекло пък спомена, че в техните магазини всички изпробвани от клиенти дрехи ще бъдат оставяни за еднодневна карантина, а после дезинфекцирани с пара при температура от 100 градуса. Други казаха, че планират да извършват дезинфекцията с UVC лъчи.

Някои магазини вече са оборудвали пробните си с апаратура за дезинфекция след всеки клиент.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6638  Община Вършец позволи разходките в три парка в курортния град Община Вършец позволи разходките в три парка в курортния град  Първи доктор с Covid-19 в Плевен Първи доктор с Covid-19 в Плевен  Училищата в Турция остават затворени до края на май Училищата в Турция остават затворени до края на май
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР