Тръмп изостава с 14 пункта зад Байдън месец преди изборите,

...
Тръмп изостава с 14 пункта зад Байдън месец преди изборите,
Коментари Харесай

Гардиън: Тръмп изостава с 14 пункта зад Байдън месец преди изборите

Тръмп изостава с 14 пункта зад Байдън месец преди изборите, пише в заглавие " Гардиън ", цитирайки най-новото социологическо изследване в САЩ. Изданието отбелязва, че данните от проучването са поредната лоша новина за и без това изпитващия трудности предизборен щаб на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския в момент, когато президентът е в болница. Данните са лоша новина и защото излизат по-малко от месец преди изборите, отбелязва " Гардиън ", цитиран от БТА.

При това положение щабът на Тръмп трескаво обмисля стратегията си за последните седмици от предизборната надпревара, тъй като, както заявяват оттам, " каквото и да става, кампанията не бива да спира ". Става ясно обаче, че вицепрезидентът, чийто резултат от теста за коронавируса е отрицателен, и представителите на семейство Тръмп, щом приключи карантината им, ще поемат водещата роля в кампанията. А тя оттук нататък най-вероятно ще се води във виртуален, а не в присъствен формат, докато докато или освен ако Тръмп не се възстанови навреме, за да поднови сам кампанията си, пише " Гардиън ".

" Индипендънт " също коментира данните от проучването и отбелязва, че то дава най-голямата разлика в полза на кандидата на демократите Джо Байдън, откакто е започнала изборната надпревара. Вестникът пише, че тази разлика се дължи според избирателите на по-доброто представяне на Байдън в първия телевизионен дебат между двамата претенденти за Белия дом, който се състоя миналия вторник.

" Телеграф " отбелязва, че коронавирусната диагноза е сериозен удар за президент, който отчаяно се е опитвал да убеди американската общественост, че най-лошото от пандемията вече е минало, независимо че броят на случаите продължаваше да расте броени седмици преди изборите на 3 ноември. Самата пандемия обаче представлява най-сериозното предизвикателство за общественото здраве, пред което който и да е действащ американски президент се е изправял в най-новата история на САЩ, допълва вестникът.

Болестта на Тръмп спря кампанията точно когато тя се нуждаеше от тласък, пише " Вашингтон пост ". Изданието отбелязва, че през последните седем дни президентът е бил сполетян от поредица от проблеми, като в това число влиза хоспитализацията му за болестта Ковид-19, която той от толкова дълго време е омаловажавал и отхвърлял като заплаха.

" Ню Йорк таймс " обобщава данните от социологическите допитвания и отбелязва, че дебатът във вторник не е променил кой знае колко нагласите на избирателите, но като цяло се очертава тенденцията, че в момента в силна позиция е Байдън.

Белият дом предупреди противниците на Америка да не се опитват да се възползват от ситуацията около Тръмп, пише " Уолстрийт джърнъл ". Вестникът цитира интервю на президентския съветник по националната сигурност Робърт О`Брайън пред телевизия Си Би Ес, в което той заявява, че всякакви опити за възползване от хоспитализацията на Тръмп ще бъдат сериозна грешка и ще имат сериозни последици за тези, които ги предприемат. " Мисля, че нашите противници знаят, че американското правителство държи здраво кормилото и ние пазим американския народ ", каза той. " Уолстрийт джърнъл " припомня и интервю, дадено от О`Брайън за изданието в петък, в което той заяви, че равнището на тревога в САЩ не е повишавано и не се очаква противници на Вашингтон като Северна Корея, Иран, Китай и Русия да създадат някаква нова заплаха за Америка.

О`Брайън каза това по повод изявления на експерти по сигурността, че ситуацията около президента Тръмп е благодатна почва за външна намеса във вътрешните работи на САЩ и разпространение на дезинформация.

" Файненшъл таймс " отбелязва, че коронавирусът е принудил Тръмп да слезе от сцената точно на решаващата финална права от предизборната надпревара.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12842  Проф. Христова: Част от хората имат клетъчен имунитет против COVID-19 без да са боледували

Проф. Христова: Част от хората имат клетъчен имунитет против COVID-19 без да са боледували  Още една паралелка в благоевградско учебно заведение под карантина Още една паралелка в благоевградско учебно заведение под карантина  Проф. Христова: Част от хората имат клетъчен имунитет против COVID-19 без да са боледували Проф. Христова: Част от хората имат клетъчен имунитет против COVID-19 без да са боледували
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР