Тревожно увеличение на безработицата е регистрирано в Албания от началото

...
Тревожно увеличение на безработицата е регистрирано в Албания от началото
Коментари Харесай

37% увеличение на безработицата в Албания след началото на епидемията от COVID-19

Тревожно увеличение на безработицата е регистрирано в Албания от началото на епидемията от новия коронавирус, съобщава информационният сайт " Албениън дейли нюз ", цитиран от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6803
По данни на Статистическия институт броят на безработните в Албания към 20 април е 221 000 души, което представлява увеличение от 37 процента спрямо края на 2019 г., когато безработните са били около 160 000 души.

Албания налага пълна забрана за излизане през този уикенд

Служителите на десетки малки компании останаха без работа, след като дейността на фирмите бе преустановена с появата на епидемията. Техният брой се изчислява на около 60 000 души, посочва сайтът и допълва, че работниците ще получават обезщетение от 26 000 леки за период от три месеца.

Повечето компании в Албания започват да възстановяват постепенно дейността си, като затворени остават само баровете и ресторантите, които не предлагат храна за вкъщи, и козметичните салони. Въпреки това потреблението е ниско и рискът от банкрут и увеличаване на безработицата остава.

По последни данни в Албания с новия коронавирус са заразени 766 души. Тридесет са жертвите на болестта COVID-19, а 455 души са излекуваните. Направени са общо 8028 теста от началото на епидемията.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6803  Какви нови ограничения сa подхванати в Сливен по отношение на COVID-19? Какви нови ограничения сa подхванати в Сливен по отношение на COVID-19?  Кипър разгласи проекта си за постепенна анулация на рестриктивните мерки поради ковид Кипър разгласи проекта си за постепенна анулация на рестриктивните мерки поради ковид  Българи в Лондон с коментар за ситуацията в британската столица Българи в Лондон с коментар за ситуацията в британската столица
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР