Тайланд отчете 548 нови потвърдени случаи на заразени с КОВИД-19,

...
Тайланд отчете 548 нови потвърдени случаи на заразени с КОВИД-19,
Коментари Харесай

Тайланд отчете нови рекордни 548 заразени с COVID-19

Тайланд отчете 548 нови потвърдени случаи на заразени с КОВИД-19, свързани с огнище на най-големия пазар за морски дарове в страната, предаде ДПА.

Скокът на броя на случаите на КОВИД-19 е причинен от заразен 67-годишен продавач на пазара в провинция Самут Сакон, близо до Банкок. Търговецът е дал положителен тест в четвъртък, обяви шефът на отдела за контрол на болестите Опас Карнкавинпонг в предаване на живо по местната телевизия.

Над 90 на сто от потвърдените случаи са или без, или с ограничен брой симптоми и повечето са работници мигранти, допълни Карнкавинпонг, предаде БТА.

Губернаторът на провинцията обяви, че ще бъдат наложени ограничения на придвижването и ще бъдат затворени търговски обекти в усилията да се овладее разпространението на вируса.

Към днешна дата в Тайланд заразените с КОВИД-19 са общо 4331, а починалите от усложнения, причинени от новия коронавирус, са 60.

Рязкото увеличение на броя на далите положителен тест за КОВИД-19 в Тайланд става в момент, когато страната се опитва да съживи туристическата си промишленост, блокирана напълно от пандемията. В четвъртък в страната бяха смекчени наложените ограничения, за да могат чуждестранните туристи да се завърнат, посочва Ройтерс.

Правителството прогнозира, че страната ще бъде посетена от близо 8 милиона чуждестранни туристи през 2021-година, а за тази година очаква те да бъдат 6,7 милиона. Миналата година броят им бе рекордно висок и достигна 40 милиона, припомня Ройтерс.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртон осния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17024  Новият вариант на ковид е с до 70% по-заразен Новият вариант на ковид е с до 70% по-заразен  Австрия ускорява граничния надзор до 10 януари Австрия ускорява граничния надзор до 10 януари  Иран стяга противоепидемичните ограничения преди празника Ялда Иран стяга противоепидемичните ограничения преди празника Ялда
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР