София е трайно в червената зона и всеки ден броят

...
София е трайно в червената зона и всеки ден броят
Коментари Харесай

Фандъкова с подробности за COVID зоните в столичните ДКЦ-та

София е трайно в червената зона и всеки ден броят на заболелите расте. Само днес в столицата има 1252 днес хоспитализирани, като 141 от тях са за интензивно лечение. Ръстът от вчера е 84. Това показва огромен ръст и колкото и да се увеличава капацитетът, не можем да си позволим да поставяме болниците в такава ситуация. Това каза на брифинг кметът на столицата Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

Създадена е организация за откриване на т.нар. Коронавирус зони, където пациентите могат да получат клиничен преглед от лекар, тестване и при нужда – рентгенова снимка. Очаквам още в сряда да започне включването на първите ДКЦ-та, заяви тя.

От правителството ще бъдат отпуснат средства, които да осигурят допълнителното заплащане на всички екипи, които работят във всички Коронавирус зони. С тази финансова помощ се надявам ДКЦ-тата да подобрят работата си и да намалят натиска към болниците. Пациентите, които личните лекари ще изпратят в тези зони, ще могат да прегледани и личният лекар да прецени дали се налага лечение вкъщи или болнично лечение. Надявам се, че можем да използваме това звено, което до този етап липсваше, посочи столичният кмет.

Искам отново да призова всички да спазват мерките. Те не са максимално тежки, но е важно да се спазват. Контролът е засилен максимално. Всеки трябва да знае, че участието му е важно за справяне с проблема, каза още Йорданка Фандъкова  Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14626  Лондон предизвести за риск от Трета международна война Лондон предизвести за риск от Трета международна война  Словения е записала връх на смъртните случаи от COVID-19 за денонощие Словения е записала връх на смъртните случаи от COVID-19 за денонощие  Учени: Ниският растеж е обвързван с нараснал риск от болест с COVID-19 Учени: Ниският растеж е обвързван с нараснал риск от болест с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР