Смекчаването на мерките против коронавируса отвори въпроса кога би могло

...
Смекчаването на мерките против коронавируса отвори въпроса кога би могло
Коментари Харесай

Извънредното положение в Сърбия може да бъде премахнато в средата на май

Смекчаването на мерките против коронавируса отвори въпроса кога би могло да бъде напълно премахнато извънредното положение, пише вестник " Блиц ", отбелязвайки, че според негови източници това би могло да стане в средата на май. Източниците на вестника заявили, че е съществувал план извънредното положение да бъде отменено на 4 май, но това e било отхвърлено след появяването на огнища на коронавирус в още няколо общини.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6617
Ако всичко върви добре на 1 май и Гергьовден и ако нямаме проблем с дисциплината, който да доведе до нови огнища и експлозия на заразата, извънредното положение ще бъде отменено в средата на идния месец, е заявил за " Блиц " източник от сръбското правителство.

Ситуацията с COVID-19 в съседна Сърбия се усложнява

Извънредното положение в Сърбия бе обявено на 15 март, 9 дни след първия случай на зараза с коронавирус. Веднага след това армията бе ангажирана да охранява болници и домове за възрастни хора и бе въведен полицейски час, припомня изданието.

Вестник " Плитика " съобщава, че през изминалите 24 часа от коронавирус в Сърбия са починали още шест души и общият брой на жертвите на тази коварна болест е достигнал 168 души. Общият брой на заразените в момента е 8497 души, като за един ден са се заразили нови 222 души, заяви заместник-директорката на института " Батут " Дария Кисич Тепавчевич. Според нейните думи в болници се намират 2517 души, а 79 пациенти са на респиратори. Досега са излекувани 1260 души.

Броят на смъртните случаи от COVID-19 в Сърбия достигна до 156

Епидемиологът Бранислав Тиодорович заяви, че от днес е позволено пребиваването в паркове, при спазване на мерките за дистанция. Също така са позволени и тренировките на открито, а решение за спорта на закрито ще бъде взето скоро. Градският транспорт ще тръгне в Нови Сад и Крагуевац от понеделник, 4 май, а в Белград и Ниш градският транспорт ще се движи от 8 май. Тиодорович каза, че железопътният трансторт ще функционира от 4 май. Според неговите думи кафенетата и ресторантите ще могат да работят отново от 4 май, като в градините ще се спазват мерките за социално дистанциране.

Кафенетата и ресторантите в Сърбия подновяват работа от 4 май

Тиодорович каза също, че търговските центрове ще започнат да работят от 8 май, като се спазва дистанция между хората и се използват дезинфектанти и при носене на маски и ръкавици. Епидемиологът потвърди, че детските градини ще започнат да работят на 11 май, като се планира работа да започнат около една трета от детските градини, ще бъде позволено и пребиваването в училищата на децата до 12 години, пише вестник " Политика ".

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6617  Втори случай на COVID-19 у семейство, върнало се от Нидерландия Втори случай на COVID-19 у семейство, върнало се от Нидерландия  Петър Андронов успокои: Банковият бранш е постоянен Петър Андронов успокои: Банковият бранш е постоянен  Шест нови инфектирани деца с COVID-19, трима души още са умряли Шест нови инфектирани деца с COVID-19, трима души още са умряли
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР