Световната здравна организация включи ваксината на Пфайзер-Бионтех в списъка на

...
Световната здравна организация включи ваксината на Пфайзер-Бионтех в списъка на
Коментари Харесай

СЗО позволи използване на ваксината на Пфайзер при спешни случаи

Световната здравна организация включи ваксината на " Пфайзер " - " Бионтех " в списъка на препаратите за използване при спешни случаи, се казва в нейно съобщение, предадоха Франс прес и ТАСС.

Тя е първата ваксина, включена в този списък от избухването на пандемията, предизвикана от коронавируса.

Решението е било взето след анализ на данните за безопасността, ефективността и качеството на ваксината на " Пфайзер " - " Бионтех ".

В съобщението на СЗО се посочва, че предимствата при използването на тази ваксина за борба с КОВИД-19 компенсират потенциалните рискове.

Включването на ваксината в списъка на препаратите за употреба при спешни случаи дава на отделните държави възможност да ускорят своите регулаторни процедури за одобрение на вноса и прилагането на този препарат.

Решението позволява също на УНИЦЕФ и Панамериканската здравна организация да закупят ваксини за разпространение в нуждаещи се бедни държави.

Това е много положителна стъпка за гарантиране на всеобщ достъп до ваксини срещу КОВИД-19, каза Миранджела Симао, директор, отговарящ за достъпа до лекарства в СЗО, цитирана в съобщението.

Няколко милиона души вече са имунизирани с този препарат, който се преценява като ефикасен на 95 процента, но изисква изключително ниски температури за съхранение, което затруднява разпространението и съхранението му, отбелязва АФП.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17654  Бразилия откри два случая на открития във Англия нов вариант на ковид Бразилия откри два случая на открития във Англия нов вариант на ковид  Първи случай във Франция на инфектиран с разновидността на ковид, разпознат в Южна Африка Първи случай във Франция на инфектиран с разновидността на ковид, разпознат в Южна Африка  В Лондон разкриха голяма полева болница В Лондон разкриха голяма полева болница
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР