Руският президент Владимир Путин предложи днес на заседание с членове

...
Руският президент Владимир Путин предложи днес на заседание с членове
Коментари Харесай

Путин предлага още 200 милиарда рубли за регионите

Руският президент Владимир Путин предложи днес на заседание с членове на правителството да бъдат отпуснати допълнително 200 милиарда рубли (2,7 милиарда долара) за регионите, страдащи от кризата с коронавируса, предадоха Ройтерс и ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5513
Путин обяви и планове за предоставяне на извънредна помощ от над 23 милиарда рубли за руските авокомпании.

Държавният глава съобщи също така, че малките и средни предприятия (МСП) ще могат да кандидатстват за преки държавни помощи, за да може да се стимулира икономическата активност по време на епидемията от коронавирус. Те ще получат безвъзмездна държавна помощ по 12 130 рубли на служител.

Ветерани призоваха Путин да отложи военния парад на 9 май

Първият етап от извънредни мерки на Путин включваше спиране на работа на повечето работещи за определен период, но при пълно изплащане на заплатите. Така много собственици на балки предпирятия се изправиха пред затруднения как да се справят с плащането на заплатите и други разходи, отбелязва Ройтерс.

Путин нареди освен това да бъдат освободени от данък общ доход лекарите, борещи се с коронавируса.

11 жертви на COVID-19 в Москва през последното денонощие

Президентът поръча на правителството да подготви нови мерки в подкрепа на икономиката.

Утре той ще свика отделно заседание за положението в строителния сектор, а след това ще бъдат обсъдени и мерки в подкрепа на автомобилостроенето, селското стопанство, леката промишленост, самолетостроенето и други отрасли.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5513  Отново прочувствено: Лекарите на ВМА ни приветстваха, че сме останали вкъщи Отново прочувствено: Лекарите на ВМА ни приветстваха, че сме останали вкъщи  Словения стартира тестване за ковид на инцидентен принцип Словения стартира тестване за ковид на инцидентен принцип  Крах на американската индустрия поради ковид Крах на американската индустрия поради ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР