Ресторантите и кафенетата в Ивицата Газа могат отново да отворят

...
Ресторантите и кафенетата в Ивицата Газа могат отново да отворят
Коментари Харесай

Отварят кафенетата и ресторантите в Газа

Ресторантите и кафенетата в Ивицата Газа могат отново да отворят врати след един месец, през който бяха затворени заради пандемията от коронавируса, обявиха днес местните власти, цитирани от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6475
В началото на март бяха затворени границите, а след това и ресторантите, кафенетата, училищата, и университетите с надеждата да се спре разпространението на COVID-19 в палестинския анклав.

Рязък спад на новозаразените и на починалите от COVID-19 в Израел

Към днешна дата, 17 души, всички под карантина, са заразени с вируса, но няма смъртни случаи, според данните на местното правителство, ръководено от ислямисткото движение Хамас.

Преди началото на пандемията равнището на безработица в ивицата Газа беше 43 процената, според данните на Световната банка. Отварянето на кафенетата и ресторантите би могло да позволи на 2500 души да се върната на работа. На Западния бряг, палестинска територия, контролирана от Фатах (нерелигиозна партия) и Махмуд Абас, противник на Хамас, ресторантите и кафенетата имат заповед да останат затворени заради пандемията.

По-голямата част от заведенията в Израел могат от вчера да сервират ястия на клиентите, но само за вкъщи.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6475  Нови 360 жертви на COVID-19 в Обединеното кралство Нови 360 жертви на COVID-19 в Обединеното кралство  Френски учени разкриха кое лекарство оказва помощ на пациенти с COVID-19 в тежко положение Френски учени разкриха кое лекарство оказва помощ на пациенти с COVID-19 в тежко положение  СЗО с тъмно предизвестие за пандемията от ковид СЗО с тъмно предизвестие за пандемията от ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР