Първите 10 000 дози ваксина срещу COVID-19 пристигнаха в Румъния.

...
Първите 10 000 дози ваксина срещу COVID-19 пристигнаха в Румъния.
Коментари Харесай

Първите 10 000 дози ваксина срещу COVID-19 пристигнаха в Румъния

Първите 10 000 дози ваксина срещу COVID-19 пристигнаха в Румъния. Медикаментите пристигнаха със специален камион, който прекоси унгарско-румънската граница през граничен пункт " Нъдлак 2 ".

На границата камионът бе посрещнат от ръководителя на Департамента за извънредни ситуации Раед Арафат и от ръководителя на Националния комитет за координация на дейностите по ваксиниране д-р Валериу Георгица.

Камионът с първите дози ваксина, отпуснати на Румъния, ще бъде ескортиран до столицата Букурещ от екипи на полицията и жандармерията.Медикаментите следва да пристигнат във военномедицинския изследователски институт " Кантакузино ", който е избран като национален център за съхранение на ваксините срещу COVID-19.

Ваксинацията ще започне в неделя в десет болници, които са на първа линия в борбата с коронавируса.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17334  Южна Африка: Откритият тук вариант на ковид не е по-опасен от английския Южна Африка: Откритият тук вариант на ковид не е по-опасен от английския  Турция: Ефективността на китайската ваксина Турция: Ефективността на китайската ваксина " Синовак " е 91,25%  873 нови случая на COVID-19 за денонощие в Гърция 873 нови случая на COVID-19 за денонощие в Гърция
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР