Продължава да расте броят на заразените в най-голямото месопреработвателно предприятие

...
Продължава да расте броят на заразените в най-голямото месопреработвателно предприятие
Коментари Харесай

Всеки двама от трима изследвани в кланицата в Германия е с COVID-19

Продължава да расте броят на заразените в най-голямото месопреработвателно предприятие в Германия. Те вече са 803, сред тях и българи.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9533
Прокуратурата в Билефелд започна проверка по случая.

Българи са сред заболелите с COVID-19 в кланица в Германия, станала огнище на заразата

Част от заразените ни сънародници потвърдиха пред БТВ, че поставени под карантина, но отказаха да застанат пред камера, защото са получили известие от предприятието, че нямат право да изнасят подробности по случая.

След направените в предприятието тестове става ясно, че всеки двама от трима изследвани дават положителен резултат. 7 000 души са под карантина. За да бъдат тествани възможно най-скоро всички над 6000 работници, помощ е поискана от армията.

„ Нашият капацитет е изчерпан до момента, така че германските военни сили ще ни подкрепят с 25 войници по време на тестовете “, коментира Свен-Георг Аденауер областен съветник Гютерсло.

Обявена е спешна нужда от преводачи за комуникация с основните групи потърпевши – румънци, българи и поляци. А разследването за заразата продължава.„ В момента имаме масово огнище на вируса и трябва да анализираме как се случи всичко “, заяви Андре Филсщедте говорител на предприятието „ Тьонис “.

Късно снощи премиерът на провинцията Северен Рейн-Вестфалия се извини за думите си, че вероятно българи и румънци са внесли заразата след пътуване по родните места. Смята се, че цената на евтиното месо в Германия са кошмарните условия на труд на източноевропейците, наети от посреднически фирми. Проучвания сочат, че повечето германци са готови да плащат по-високи цени за месото, за да бъде прекратена по-скоро тази порочна практика.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9533  Над 180 хиляди души в Италия са се преборили с ковид Над 180 хиляди души в Италия са се преборили с ковид  Зеленски: COVID-19 е бродеща в близост опасност Зеленски: COVID-19 е бродеща в близост опасност  Нов случай на инфектиран с COVID-19 в област Разград Нов случай на инфектиран с COVID-19 в област Разград
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР