Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Тръмп забранил американските пенсионни фондове да инвестират в акции на китайски компании

Президентът на САЩ Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е наредил на федералните пенсионни фондове да се откажат от инвестициите в акции на китайски компании. Това съобщи Фокс бизнес, позовавайки се на вътрешни документи на администрацията на Вашингтон, предаде БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7816
По информация на медията вчера съветникът на Тръмп по националната сигурност Робърт О`Брайън и ръководителят на Националния икономически съвет на Белия дом Лорънс Къдлоу са изпратили общо писмо до министъра на труда на САЩ Юджин Скалия, в което посочили, че администрацията не желае федералният пенсионен фонд Трифт сейвингс план (Thrift Savings Plan) да инвестира в акции на китайски компании.

Главният експерт на САЩ по заразните болести ще се изкаже против прибързаното възобновяване на икономическата дейност

Телевизионният канал отбелязва, че към момента тези активи възлизат на 4 милиарда долара.

В писмото О`Брайън и Къдлоу определили ситуацията като рискована и неоправдана. В същото време заръката на Белия дом в текста била пряко свързана с действията на Китай по време на пандемията от коронавируса. Скалия е препратил това писмо до изпълнителния директор на Трифт сейвингс план Майкъл Кенеди, отбелязвайки, че заповедта за изтегляне на средствата от китайски активи идва директно от Тръмп.

Ръководителят на фонда трябва до утре да представи доклад за взетите решения.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7816  Дания разгласи, че е овладяла епидемията от ковид Дания разгласи, че е овладяла епидемията от ковид  Слави Трифонов: Един детски въпрос към Мутафчийски ознаменува тоталния провал на българската мисирска публицистика Слави Трифонов: Един детски въпрос към Мутафчийски ознаменува тоталния провал на българската мисирска публицистика  Последна настояща информация за ковид в Пловдив Последна настояща информация за ковид в Пловдив
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР