Преди дни редица български медии разпространиха новината, че са прихванати

...
Преди дни редица български медии разпространиха новината, че са прихванати
Коментари Харесай

Астрономът Сет Шостак от Института SETI с нови разкрития за извънземните и кога да чакаме среща с тях

Преди дни редица български медии разпространиха новината, че са прихванати 72 сигнала от далечна галактика, излъчени от изкуствен интелект. Предполага се, че сигналите идват от свръхнапреднали извънземни цивилизации, а тревожното е, че са заплашителни за човечеството.
Българските медии цитират Сет Шостак – главен астроном на института „ Сети” в Маунтвю, Калифорния, който се занимава с търсенето на контакти с извънземни.
„ Вярно е, че през последните няколко години получаваме странни радиосигнали – много къси – за част от секундата. Но едва ли това са извънземни”, каза Шостак в ефира на bTV.
На въпроса дали в института разработват алгоритъм за разчитане на сигнали от извънземни той отговори: „ Още не сме получили сигнал, още сме като Христохор Колумб, когато излиза от Испания по море. Ако получим съобщение, разшифроването ще е вторично”.
Той уточни, че „ Сети” не изпраща сигнали към космоса, а само чака да получи сигнал. Също, че най-вероятно най-близката планета, на която има живот, е на 500 светлинни години и едно „ Здравей” би пътувало до там около 1000 години.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР