Правителството на Нидерландия обяви, че ще започне възможно най-скоро да

...
Правителството на Нидерландия обяви, че ще започне възможно най-скоро да
Коментари Харесай

Нидерландските власти ще започнат възможно най-скоро да ваксинират здравните работници срещу COVID-19

Правителството на Нидерландия обяви, че ще започне възможно най-скоро да ваксинира хиляди здравни работници от първата линия на борбата с епидемията от коронавируса, за да облекчи положението на болниците. Здравните заведения страдат от липса на достатъчно персонал заради висока заболеваемост сред медицинските работници, предаде Асошиейтед прес.

Правителството заяви, че иска да изясни до утре коя би могла да бъде възможно най-ранната дата за начало на ваксинациите. То поясни, че първите дози от ваксината на " Пфайзер " и " Бионтех " най-вероятно ще бъдат поставени в десет болници, разпределени из цялата страна. " Тревожното положение в системата на спешната медицинска помощ се дължи не на последно място и на заболеваемостта сред здравните работници, която често пъти е причинена от коронавируса ", заяви правителството. " Затова персоналът от сферата на спешните здравни грижи ще бъде включен в първата група, имаща право на ваксинация ".

Новината бележи рязко скъсване с досегашната политика на властите, която предвиждаше ваксинациите срещу коронавируса да започнат едва на 8 януари. Нидерландия е единствената членка на ЕС, в която имунизацията все още не е започнала, което породи критики, че тя ще изостане от другите страни, които вече започнаха да ваксинират.

Нидерландия се намира и в разгара на петседмично строго затваряне, наложено след като навсякъде в страната заболеваемостта рязко се повиши. През последните дни обаче тя започна да намалява; в петък бяха регистрирани 8215 души с положителен тест за COVID-19.

Представители на сферата на здравеопазването обаче предупредиха, че новият пик в постъпването на пациенти за болнично и интензивно лечение все още не е достигнат, а проблемите с капацитета за обслужване на болните допълнително се усложняват от заболеваемостта сред персонала, допълва БТА.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17701  340 новозаразени с ковид у нас и още 40 умряли 340 новозаразени с ковид у нас и още 40 умряли  Англия сложи нов връх на новозаразени с ковид Англия сложи нов връх на новозаразени с ковид  Спад на инфектираните с COVID-19 в Турция Спад на инфектираните с COVID-19 в Турция
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР