По разпореждане на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина

...
По разпореждане на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина
Коментари Харесай

Консулът ни в Хага събирал такса коронавирус, Захариева прекрати службата му

По разпореждане на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на незабавно беше прекратена задграничната командировка на Свилен Илиев, завеждащ консулската служба в посолството ни в Хага, Кралство Нидерландия.

Причината е, че той събира незаконно „ такса “ коронавирус от посетителите в консулската служба на посолството: по пет евро за български граждани и десет евро за нидерландски и други граждани.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4570
„ Това поведение е напълно несъвместимо с българската дипломатическа служба и не може да бъде толерирано по никакъв начин. Благодаря на всички служители на МВнР, които денонощно са на разположение на българските граждани във всички точки на света “, каза Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

Според Закона за държавните такси (ЗДТ), парични суми се събират от органите на съдебната власт, от другите държавни органи и бюджетни организации в размери, определени с тарифи, одобрени от Министерския съвет.

Таксите за предоставяне на административни и консулски услуги от страна на МВнР в задграничните представителства са определени в Тарифа №3 по ЗДТ. В тази тарифа не е предвидена възможност за събиране на друг тип такси, освен изрично предвидените в нея, а съгласно ЗДТ „ недължимо платени такси се връщат по искане на заинтересованата страна “.

Спрямо консула Свилен Илиев ще бъде образувано дисциплинарно производство.

Поискани са и обяснения от посланика ни в Кралство Нидерландия Румен Александров.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4570  239 са болните в Черна гора, в Босна и Херцеговина - 754 239 са болните в Черна гора, в Босна и Херцеговина - 754  Иран предложи помощ на Турция в битката с ковид Иран предложи помощ на Турция в битката с ковид  Коронавирус: В Италия се изпращат медицински екипи на Европейски Съюз Коронавирус: В Италия се изпращат медицински екипи на Европейски Съюз
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР