Подкрепяните от САЩ бойци в Сирия понесоха сериозно поражение при

...
Подкрепяните от САЩ бойци в Сирия понесоха сериозно поражение при
Коментари Харесай

"Ислямска държава" нанесе най-тежкия удар на подкрепяните от САЩ бойци в Сирия

Подкрепяните от САЩ бойци в Сирия понесоха сериозно поражение при нападение на ДАЕШ ( " Ислямска държава " ), обявиха от Сирийския център за наблюдение на човешките права.
Джихадистите се опитва да защитят последния си бастион в Сирия при ожесточена съпротива.

Центърът пояснява, че повече от 200 души са убити, откакто 500 джихадисти с помощта на гъста мъгла в район в Източна Сирия до границата с Ирак предприеха офанзива в петък.
Според организацията 92-ма от загиналите са бойци от Сирийските демократични сили, подкрепяни от Вашингтон. Най-малко 61 джихадисти и 51 цивилни, предимно техни роднини, са загинали при насилието.
Коалицията е провела бомбардировки, за да помогне на бунтовниците да възстановят позициите си, които са били изгубени за кратко.
Джихадистите използват атентатори самоубийци и спящи клетки около бастиона им Хаджин, за да нанесат максимални поражения, поясняват от центъра.
" Сирийските демократични сили понесоха най-голямата загуба на бойци от ДАЕШ в една битка от сформирането им " през 2015 г., отбелязаха от организацията.
Общо 452 бойци от Сирийските демократични сили са убити от началото на операцията на 10 септември. Загинали са 284 цивилни.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР