Очаква се много сериозен шок в икономиката. По-малко потребление, а

...
Очаква се много сериозен шок в икономиката. По-малко потребление, а
Коментари Харесай

Богданов: Очаква се много сериозен шок в икономиката

Очаква се много сериозен шок в икономиката. По-малко потребление, а по-големи разходи. Свиват се разни други разходи и се пренасочват към други пера. Когато харчиш повече, отколкото събираш или трябва да харчиш от спестеното, или да вземеш заем, или комбинация от двете. Не всичко е в застои. Хората отиват на работа, има индустрия, която работи. Икономиката не е спряла, но ще има свиване и най-вероятно ще има съкращения. Това заяви в ефира на БНТ икономистът Лъчезар Богданов, Институт за пазарна икономика, по повод икономическата ситуация у нас заради пандемията от коронавирус.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 3507
" Очаква се съкращаването на около 130 000 души, а това е сериозен шок. Целта е веднага след като паднат карантинните мерки да се възстановят бизнесите. Има такива, които ще рестартират незабавно - като кафета и ресторанти, но има и такива, които не могат да го направят. Една част от мерките са: да намалят заплатите, да се премахнат бонусите или съкращенията. Мерките могат да покрият частично негативния ефект, всеки ще понесе нещо ", допълни още той.

Бившият социален министър Иван Нейков с коментар за мярката 60/40

По думите му повечето мерки са насочени към малкия и средния бизнес. " Да се надяваме Европа да рестартира и да могат големите компании да заработят ", подчерта още икономистът.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 3507  Куба спря всички идващи полети и гони всички задгранични съдове от територията си Куба спря всички идващи полети и гони всички задгранични съдове от територията си  На Живо: 33 нови позитивни проби, 412 са общо инфектираните с COVID-19 у нас На Живо: 33 нови позитивни проби, 412 са общо инфектираните с COVID-19 у нас  Бившият обществен министър Иван Нейков с коментар за мярката 60/40 Бившият обществен министър Иван Нейков с коментар за мярката 60/40
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР