От 00.00 ч тази нощ се въвеждат частично ограничителни мерки

...
От 00.00 ч тази нощ се въвеждат частично ограничителни мерки
Коментари Харесай

Забраниха влизането и излизането от Филиповци и Факултета

От 00.00 ч тази нощ се въвеждат частично ограничителни мерки на територията на кв. " Факултета " и кв. " Филиповци ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5490
Това съобщи на личната си страница във Фейсбук кметът на София Йорданка Фандъкова. Причината е регистриран ръст на случаите на заразени с COVID-19 и установени огнища на зараза с голям брой контактни лица. Заповедта за ограничителните мерки се издава от директора на Столичната здравна инспекция Пенчев по предложение на софийския оперативен щаб.

До второ нареждане се забранява влизането и излизането от " Филиповци " и " Факултета ", освен за отиване на работа с представяне на служебна бележка от работодател и нужда от медицинска помощ. Ограничава се и движението на територията на двата квартала, с изключение на излизания за посещение при личен лекар и за закупуване на храна и лекарства. Забраняват се събирането на повече от двама души на улици и в междублокови пространства, както и отбелязването на семейни тържества със събиране на близки.

Фандъкова разкри какви са мерките във " Факултета " и " Филиповци "

Директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев организира дейността на контролно пропускателните пунктове. По молба на кмета Фандъкова министър Младен Маринов ще осигури за тях и допълнителен ресурс от МВР. От днес екипи на СРЗИ започнаха взимането на проби от установени контактни лица на заразените с коронавирус. Тяхната работа в следващите дни ще бъде подпомогната от доброволци на Столична община. В двата района се изпълнява засилено почистване и дезинфекция, съобщава кметът. По нейна заповед ще бъдат налагани санкции на всички почистващи фирми, чийто служители не носят предпазни маски и ръкавици по време на работа на територията на София.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5490  Нови 12 случаи на COVID-19 у нас Нови 12 случаи на COVID-19 у нас  Кметът Иван Портних изпрати писмо до Националния щаб за прекъсване на полетите сред Варна и Лондон Кметът Иван Портних изпрати писмо до Националния щаб за прекъсване на полетите сред Варна и Лондон  Как претърпях ужаса на ковид: Как претърпях ужаса на ковид: " Сякаш те е затиснала торба цимент "
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР