Омбудсманът Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през

...
Омбудсманът Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през
Коментари Харесай

Омбудсманът поиска от МЗ промяна на часовете за пазаруване на възрастните хора

Омбудсманът Диана Ковачева  Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет " Св. Климент поиска от министъра на здравеопазването проф. д-р да отмени пазаруването в хранителни магазини и аптеки на възрастни граждани над 65-годишна възраст в часовия диапазон от 8.00 до 10.00 часа, регламентирано в заповедта му за временните противоепидемични мерки от 11 ноември, съобщиха от пресцентъра на омбудсмана.

В препоръка до министъра Ковачева е посочила, че поводът за това искане са жалби на граждани, които алармират, че през предстоящите зимни дни, ранните сутрешни часове за пазаруване биха били неподходящи за възрастните и по-трудноподвижни хора, защото времето ще бъде крайно неподходящо - мрачно и мъгливо, ще има натрупал сняг и заледявания, при които е голяма вероятността от инциденти, изискващи дори посещаване на болници и нужда от медицинска помощ.

Диана Ковачева  Диана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет " Св. Климент е подчертала още, че има и хора над 65 години, които работят и за тях ще бъде невъзможно да пазаруват в извънработното си време. Тя акцентира още, че е притеснителен фактът, че при неспазване на заповедта възрастните хора ще бъдат глобявани, ако пазаруват в часове, различни от предвидените.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14938  Нови ограничения в Пловдив по отношение на COVID-19 Нови ограничения в Пловдив по отношение на COVID-19  Йоркширския изкормвач умря от COVID-19 Йоркширския изкормвач умря от COVID-19  Марешки за Северна Македония: Времето на Тито и Сталин от дълго време мина Марешки за Северна Македония: Времето на Тито и Сталин от дълго време мина
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР