Общият брой на заразените с коронавируса в Южна Африка от

...
Общият брой на заразените с коронавируса в Южна Африка от
Коментари Харесай

Броят на регистрираните случаи на коронавируса в Южна Африка надхвърли един милион

Общият брой на заразените с коронавируса в Южна Африка от март насам надхвърли един милион души, предаде Ройтерс, като цитира информация на здравното министерство.

Общо броят на случаите е 1 004 413, се казва в публикувано късно снощи изявление. Жертвите са 26 735.
Броят на заразените в най-тежко засегнатата африканска страна се увеличи от 900 000 до 1 милион само за 9 дни. Преди това броят на случаите нарасна от 800 до 900 хиляди за две седмици.

Няколко болници и медицински центрове съобщиха, че са претоварени от притока на пациенти. Много здравни работници отменят почивките си, за да се справят с потока от случаи.

Медиклиник интернешънъл, една от трите водещи частни болнични вериги в страната, заяви вчера, че рязкото нарастване на случаите подлага на тежко натоварване ресурсите, включително болничния персонал и леглата за сериозно болни пациенти. В Южна Африка беше открит нов вариант на коронавируса. Той се разпространява предимно южната и югоизточната част на страната и от октомври насам на него се дължат повечето заразявания, според резултатите от пробите, предаде БТА.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17444  Тревожни вести за новия вариант на ковид, открит на Острова Тревожни вести за новия вариант на ковид, открит на Острова  Саудитска Арабия удължи възбраната за влизане поради новия вариант на ковид Саудитска Арабия удължи възбраната за влизане поради новия вариант на ковид  Очаквайте онлайн: Ваксинират още медици Очаквайте онлайн: Ваксинират още медици
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР