Новият коронавирус може никога да не изчезне и да стане

...
Новият коронавирус може никога да не изчезне и да стане
Коментари Харесай

СЗО: Новият коронавирус може никога да не изчезне

Новият коронавирус може " никога да не изчезне " и да стане болест, с която човечеството ще трябва да се научи да живее, предупреди Световната здравна организация, цитирана от Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7927
Броят на жертвите му в цял свят наближава вече 300 000 души, посочва агенцията.

Докато ред страни постепенно вдигат рестрикциите, наложени в стремеж да се ограничи разпространението на пандемията, започнала през декември в Китай, СЗО отправи днес тревожно послание.

" Имаме нов вирус, проникнал за пръв път сред човешкото население, съответно е много трудно да се каже кога ще можем да го надвием ", заяви Майкъл Райън, директор на програмата за извънредни ситуации към организацията, на виртуална пресконференция в Женева.

СЗО: За да разберем как COVID-19 завладя човечеството е от ключово значение да научим как е възникнал той

" Този вирус може да стане ендемичен в нашите общности, може никога да не изчезне ", подчерта той.

Друг обезпокоителен факт: проучване сочи, че коронавирусът може да се предава не само чрез кашляне и кихане, но и само при говор. Отделяните по време на разговор микроскопични капчици слюнка могат да остават във въздуха в затворени пространства над десет минути, показват опити, чиито данни публикува вчера сп. Пи Ен Ей Ес.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7927  Руска медия: От COVID-19 не умират болните, а лекарите Руска медия: От COVID-19 не умират болните, а лекарите  Радев сезира Конституционен съд за разпореждания от Закона за здравето Радев сезира Конституционен съд за разпореждания от Закона за здравето  Изследване: Ползването на публичния превоз може да докара до нова зараза от COVID-19 Изследване: Ползването на публичния превоз може да докара до нова зараза от COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР