Новият коронавирус е причинил смъртта на над 1000 души в

...
Новият коронавирус е причинил смъртта на над 1000 души в
Коментари Харесай

Починалите от COVID-19 в Швеция станаха над 1000

Новият коронавирус е причинил смъртта на над 1000 души в Швеция от началото на епидемията. Това показва официална равносметка, огласена днес от здравните власти на страната, предаде Франс прес, цитирана от БНР.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5385
По официални данни до момента болестта е взела 1033 жертви в страната с 10,3-милионно население при общо 11 445 заразени - доста по-висока смъртност, отколкото в северните ѝ съседки. В интензивни отделения се лекуват 915 души, от които 688 мъже, уточнява ТАСС. Швеция въведе по-меки ограничения в сравнение с повечето европейски страни в опит да спре напредването на вируса, напомня АФП.

Заразените с коронавируса в Швеция станаха близо 11 000, в Норвегия са 6 500

Скандинавското кралство не наложи изолация като други европейски държави - правителството приканва всеки " да поеме отговорност " и да следва препоръките на здравните власти. Сред най-строгите мерки досега е забраната за събирания на повече от 50 души и за посещения в старчески домове.

Все още е рано да се каже дали Швеция е постигнала успех в борбата с вируса, коментира държавният епидемиолог Андерс Тегнел пред телевизия Ес Ве Те. " Още е рано за анализ, тъй като различните страни са в различни фази от епидемията, но можем да кажем, че поне имаме равна крива и здравеопазването продължава да работи. Причината за учудващо високата смъртност е фактът, че инфекцията проникна в домовете за възрастни, на първо място в Стокхолм. Наистина се надявам, че останалата част от страната си прави изводи и работи за подобряване на ситуацията в тях ", каза медикът.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5385  Шефът на енергийната комисия с детайлности за връщането на парите за парно Шефът на енергийната комисия с детайлности за връщането на парите за парно  Ананиев затвори село Паничерево със заповед Ананиев затвори село Паничерево със заповед  Европейска комисия основава стратегически запас за дихателни апарати Европейска комисия основава стратегически запас за дихателни апарати
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР