Нова порция ремонти кипят от днес на една от най-натоварените

...
Нова порция ремонти кипят от днес на една от най-натоварените
Коментари Харесай

Фоторепортаж в БЛИЦ: Нещо става с "Велоалеята на раздора" по ул. "Георги Раковски" в София! Махат ли я или...

Нова порция ремонти кипят от днес на една от най-натоварените централни столични улици. Този път е предприета пълна подмяна на ограничителните панели за велоалеята на ул. " Георги Раковски ".

Към момента повечето от тях са напълно унищожени. Много шофьори се оплакват, че наличието на подобни изпотрошени ограничители само дава предпоставки за инциденти и материални щети по колите.

Съществува идея да се остави само маркировката върху асфалта и съвсем да бъдат премахнати ограничителите.

Когато през 2017 г. започна изграждането на велоалеята тя бе наречена " Алея на раздора ", тъй като внесе допълнителни трудности и постоянно задръстеното движение по тясната централна улица.

В първоначалния си вариант велоалеята се намираше почти в средата пътното платно, разположено между ул. " Иван Вазов " и ул. " Гурко ", а и стана причина за още по-големи задръствания в участъка, а завоят надясно по ул. Гурко " - почти невъзможен.

От Столична община коригираха трасето на велоалеята и сега тя заема част само от дясно на платното в посока площад " Славейков ", но като цяло движението остана все така кошмарно, особено като се подредят 2-3 тролея.

Новият ремонт по кърпежа на алеята, обаче не дава никаква надежда, че може да се търси някакъв друг вариант за велосипедистите без да се предизвикват безкрайните задръствания по ул. " Раковски ".













Снимки: Георги КОЛЕВ, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР