Не се ръкувайте и прегръщайте, такъв апел е отправил турският

...
Не се ръкувайте и прегръщайте, такъв апел е отправил турският
Коментари Харесай

Турски министър: Не се ръкувайте и прегръщайте

Не се ръкувайте и прегръщайте, такъв апел е отправил турският министър на здравеопазването Фахретин Коджа, написа местният вестник Хюриет.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10713
Членът на органа на изпълнителната власт в Анкара е отправил призив към съгражданите си по повод предстоящия празник Курбан байрам (тази година 31 юли – 3 август).

" Спазвайте социална дистанция особено когато контактувате с хора над 65-годишна възраст и с хронични заболявания. По този начин ще предпазите и себе си, и други хора от заразяване с COVID-19 ", е посочил още той.

" Избягвайте събиранията на много хора и спазвайте хигиена. Аз също призовавам хората да се молят на открито и не само по време на празника. Препоръчам да се поздравявате по телефона ", е допълнил Коджа.

Курбан Байрам е посветен на чудесното спасение на единствения син на пророка Ибрахим. С убийството на детето неговият баща е трябвало да докаже верността си към Аллах. В последния момент Всемогъщият и Всемилостивият е изпратил овен и животното е бил пожертвано вместо сина. В памет на легендарното събитие мюсюлманите колят овни, овце, кози и крави.

Коджа е посочил още, че страната му е отбелязала напредък в борбата срещу корона вирусната инфекция. " Ние държим броя на новозаразените под 1000 души дневно (населението на югоизточната ни съседка е над 80 милиона души). Всеки ден много хора преборват болестта ", е казал още министърът.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10713  По два нови случая на COVID-19 са регистрирани в Котленско и в Новозагорско По два нови случая на COVID-19 са регистрирани в Котленско и в Новозагорско  В Токио са открити над 300 случая на ковид за 24 часа В Токио са открити над 300 случая на ковид за 24 часа  Русия заяви за нови 5848 случая на заразяване с ковид Русия заяви за нови 5848 случая на заразяване с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР