Мотивът за подадената оставка на шефа на РЗИ - София

...
Мотивът за подадената оставка на шефа на РЗИ - София
Коментари Харесай

Министър Ангелов: За две седмици напред нямаме намерение да променяме мерките

Мотивът за подадената оставка на шефа на РЗИ - София е личен, коментира в сутрешния блок на БНТ здравният министър проф. Костадин Ангелов. Д-р Пенчев не подал оставка заради карантината на министър-председателя, уточни той.

Постоянен шеф на РЗИ ще има, след като бъде проведен конкурс.

" Когато се върна на работа във вторник, ще бъдат проведени действия за проведе на конкурс. Нямам притеснения, че РЗИ в момента не работи ", допълни още проф. Ангелов.

" Не бих казал, че са закъснели мерките. Те са в резултат на вслушването на всички професионалисти. Те са предложени от главния държавен здравен инспектор. Следим ситуацията всеки ден и сме готови да отменим или разширим мерките ", заяви проф. Ангелов.

Следим каква е заболеваемостта, каква е смъртността, свободните места в лечебните заведения, анализираме показателите, каза още проф. Ангелов.

За две седмици напред нямаме намерение да променяме мерките, очакваме да дадат резултат.

" Много е важно българите да разберат, че мерките преследват чисто медицински цели. Първата цел да се намали броят на заразените. И втората цел е да намалят натиска върху здравната система. Ако българските граждани не вярват в тези мерки, те няма да дадат резултат ", заяви проф. Ангелов.

По-добре подготвени сме, основният проблем е умората на хората и увеличаващият се натиск върху здравната система. Тя няма да издържи, ако се засили натискът, коментира здравният министър.

" Нашите сили са лимитирани. За да получи един човек ефективна медицинска помощ, то трябва хората да работят в нормална среда, а не под натиск. В много РЗИ в страната имат нужда от помощ, търсят се доброволци. Командироваме служители от НЗОК, работим съвместно, цялата здравна система е мобилизирана ", каза още здравният министър.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 13964  Проф. Гайдарски: Мерките против ковид у нас са безредни Проф. Гайдарски: Мерките против ковид у нас са безредни  Китай направи проби на съвсем 5-милионен град за 4 дни Китай направи проби на съвсем 5-милионен град за 4 дни  Франция възнамерява едномесечна национална карантина за битка с ковид? Франция възнамерява едномесечна национална карантина за битка с ковид?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР