„Можем да говорим за втора вълна на коронавируса в България

...
„Можем да говорим за втора вълна на коронавируса в България
Коментари Харесай

Д-р Петър Марков: България влезе във втора вълна на Covid-19

„ Можем да говорим за втора вълна на коронавируса в България и тя изисква мерки, за да бъде прекратена. Степента на нарастване през толкова дълъг период от време не може да бъде обяснена с по-големия брой тестове. Последния месец мерките са почти изоставени и затова отчитаме по-голям брой регистрирани с Covid-19 “. Това коментира пред БНР д-р Петър Марков, епидемиолог, преподавател в Лондонското училище по тропическа медицина, има докторат от Оксфордския университет.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9606
Според него мерките трябва да са резултат от следене отблизо на важните епидемични данни и ако се наложи, да бъдат въведени допълнителни изисквания.

Само за 24 часа: Заразените с коронавирус по света са се увеличили със 181 хиляди

„ Пълно изоставане на мерките не е препоръчително. Виждаме навсякъде, където мерките се смекчат, че ситуацията се влошава... Носенето на маски в закрити пространства е важен начин за контролиране на инфекцията, а и лесен начин. Дали би било достатъчно, това може да се разбере при следене на епидемията. Най-добре е комбинацията и с други мерки като ограничаване на събирането на много хора на едно място “, коментира той.

„ Няма данни, че силата на вируса е отслабнала. Вирусите не функционират по този начин... Вирусът циркулира и това, че временно сме имали по-малко случаи, е резултат от навременните мерки, но в България те бяха изоставени... През следващите дни очаквам увеличаване на смъртните случаи, посочи д-р Марков.

„ Избягвайте струпването на хора, спазвайте дистанция, носете маска, мийте ръцете си често, ползвайте гел “, призова той.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9606  Филмът Филмът " Скрит живот " изследва живота по време на изключителното състояние  Каназирева прикани пловдивчани да съблюдават дисциплинираност поради COVID-19 Каназирева прикани пловдивчани да съблюдават дисциплинираност поради COVID-19  Заразените с COVID-19 в Сунгурларе към този момент са петима Заразените с COVID-19 в Сунгурларе към този момент са петима
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР