Министърът на отбраната на САК предупреди днес арабските ръководители, събрали

...
Министърът на отбраната на САК предупреди днес арабските ръководители, събрали
Коментари Харесай

Американският военен министър: Убийството на Хашоги трябва да безпокои всички ни

Министърът на отбраната на САК предупреди днес арабските ръководители, събрали се в Манама, че убийството на саудитския журналист Джамал Хашоги " трябва да безпокои всички ни ", защото засяга сигурността в региона, предаде Франс прес.
Помнейки, че мирът и непоклатимият ангажимент към човешките права са от колективен интерес, убийството на Джамал Хашоги в дипломатическо представителство трябва да безпокои всички ни, заяви Матис на годишната конференция по сигурността в столицата на Бахрейн.
" Когато една страна престане да зачита международните норми и закона, тя отслабва регионалната стабилност, в момент когато тя е най-необходима ", допълни шефът на Пентагона. Досега той бе много дискретен по този случай, докато президентът на САЩ Доналд Тръмп и шефът на американската дипломация Майк Помпейо бяха излезли на предната линия, посочва АФП.
Матис, който подчерта " сериозността на ситуацията ", остана предпазлив по въпроса за политическите последици от това убийство. " Ще продължа консултациите си с президента и държавния секретар, които правят оценка на последиците от този инцидент за стратегията ни ", допълни Матис.
САЩ получиха нови сведения по разследването на убийството на Хашоги. В четвъртък директорката на ЦРУ Джина Хаспъл е представила на Тръмп изводите си за убийството на Хашоги.
Хаспъл е запознала президента със своите заключения и анализи след пътуването си до Турция, каза говорителят на Държавния департамент на САЩ Робърт Паладино. Той не уточни детайли от разговора между двамата.
Хаспъл посети Турция по-рано тази седмица заради случая с убийството на Хашоги. Според вестник, близък до властта в Турция, разузнавателните служби на Анкара са споделили с нея елементи, определени като доказателства, събрани в рамките на разследването. Тези елементи биха могли да са записи на убийството на Хашоги в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР