Мерките трябва да останат след 21-ви декември и по време

...
Мерките трябва да останат след 21-ви декември и по време
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов: Целта е след края на пандемията да има колкото се може повече оцелели

Мерките трябва да останат след 21-ви декември и по време на Новогодишните празници. Да, това е тежко решение, но мерките дават резултат. Това заяви зам.-председателят на Управителния съвет (УС) на Българския лекарски съюз (БЛС) д-р Николай Брънзалов в предаването „ Още от деня “ по БНТ.

Все още са нужни резултати в овладяването на епидемията. Трудно е за всички нас, но трябва да направим жертви, за да спасим човешки животи. Иска ни се да има по-малко заболели и да се натоварва по-малко системата. Вече няма човек от обществото, който да не е изживял ужаса на COVID-19, чрез свои близки или позиати. Мерките са за добро ", посочи той.

Апелирам за съпричастност. Колегите ми изнемогват и са на ръба на силите си. Целта е след края на пандемията да има колкото се може повече оцелели. Всичко ще е за добро, вярва той.

Много по-важно е как цялото общество ще прекара пандемията, за да има по-малко заболели, подчерта д-р Брънзалов.

Имам неофициална информация, че ваксината ще бъде одобрена по-рано от ЕК и ще дойде в България по-рано от предвиденото. Зам.-председателят на УС на БЛС заяви, че се надява, колкото се може повече хора да си поставят ваксината.

„ Нужно е да се запознаем внимателно с ваксината, за да можем правилно да я прилагаме на пациентите. Ще можем да се справим и с голямото предизвикателство да убедим пациентите си, че ваксината ще им помогне “, подчерта той.

По думите му вече има запитване за ваксината от страна на пациентите. Според него е нужно да има голяма информационна кампания по въпроса.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16796  Британски медии: Облекчени ограничения за Рождество ще костват доста животи Британски медии: Облекчени ограничения за Рождество ще костват доста животи  В Испания: Бъдете сигурни, нашата ваксина ще задмине по резултатност тази на Pfizer В Испания: Бъдете сигурни, нашата ваксина ще задмине по резултатност тази на Pfizer  Българска болнична асоциация: Спешно да се облекчи процедурата по откриване на реанимационни кревати Българска болнична асоциация: Спешно да се облекчи процедурата по откриване на реанимационни кревати
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР