Лидерите на Германия, Полша, Чехия, Унгария и Словакия се споразумяха

...
Лидерите на Германия, Полша, Чехия, Унгария и Словакия се споразумяха
Коментари Харесай

Германия и страните от Вишеградската четворка договарят постепенно премахване на граничния контрол

Лидерите на Германия, Полша, Чехия, Унгария и Словакия се споразумяха за постепенно премахване на граничните проверки, въведени за възпиране на разпространението на новия коронавирус, веднага щом ситуацията го позволи, съобщи днес говорителят на германския канцлер Ангела Меркел  Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се, Щефен Зайберт, цитиран от ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 8204
Няма определен график за облекчаване на ограниченията за пътуване, каза говорителят на Меркел, която участва във видеоконферентно заседание с колегите си от Вишеградската четворка.

След разговора германският канцлер обсъди отделно с чешкия премиер Андрей Бабиш сътрудничеството в отварянето на общата граница, каза Зайберт.

Германия се надява през юни да отмени препоръката да не се пътува в чужбина

Меркел и Бабиш обсъдиха и съвместните проекти, включително развитието на железопътната линия, свързваща столиците на Германия и Чехия.

Канцлерът е разяснил също и основните аспекти на френско-германското предложение за европейски възстановителен фонд на стойност 500 млрд. евро (545 млрд. долара) в отговор на кризата с коронавируса.

Засега няма информация каква е била реакцията на останалите лидери на тази идея, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 8204  От 1 юни отпада 14-дневната карантина за Гърция и Сърбия, Борисов отговори на Радев

От 1 юни отпада 14-дневната карантина за Гърция и Сърбия, Борисов отговори на Радев  РЗИ-Търговище с детайлности за умрелия от ковид РЗИ-Търговище с детайлности за умрелия от ковид  Топ онколог подари картини и книги на ОД на Министерство на вътрешните работи - Монтана за приноса и в битката с COVID-19 Топ онколог подари картини и книги на ОД на Министерство на вътрешните работи - Монтана за приноса и в битката с COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР