За последното денонощие новите случаи на регистрирани с положителни проби

...
За последното денонощие новите случаи на регистрирани с положителни проби
Коментари Харесай

Новите случаи на заболели с коронавирус в област Шумен са 58

За последното денонощие новите случаи на регистрирани с положителни проби за COVID-19 в Шуменска област са 58, съобщиха от РЗИ-Шумен.

Най-млада сред новоустановените е жена на 23 години, а най-възрастна жена на 78 години.

Отново преобладават случаите в община Шумен - 38, като от тях 36 са в общинския център, по един има в селата Мадара и Ветрище.

Най-многобройна е групата от 50 до 59 и от 60 до 69 години - по 14 души в двете категории.

Продължава издаването на предписания за изолация на контактните лица. Към 10 часа на 12 ноември броят на карантинираните в Шуменска област е 1103.

Натоварен продължава да бъде секторът с COVID-19 пациенти в МБАЛ - Шумен, съобщи д-р Йорданка Маринова, ръководител направление " Лечебни дейности " в здравното заведение. В сектора са хоспитализирани 241 пациенти с клинична картина за коронавирус, като 202 от тях са потвърдени с положителни проби, 39 изчакват резултатите си. През вчерашния ден са били изписани 18 пациенти, а са приети 24 нови. Петима са настанени в ОАИЛ, един от тях е интубиран.

През последното денонощие са починали трима мъже - на 58, 68 и 80 години. Няма изявено желание от медици да работят като доброволци в МБАЛ - Шумен, допълва БТА.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14856  Ще бъде ли наложителна имунизацията за COVID-19?

Ще бъде ли наложителна имунизацията за COVID-19?  Откриват коронавирус зони в ДКЦ 1 „ Св. „ Клементина “ и в ДКЦ „ Чайка “ във Варна Откриват коронавирус зони в ДКЦ 1 „ Св. „ Клементина “ и в ДКЦ „ Чайка “ във Варна  Рекорден растеж на умрелите с COVID-19 в Русия Рекорден растеж на умрелите с COVID-19 в Русия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР