За да се разкрие в една болница допълнителни легла, то

...
За да се разкрие в една болница допълнителни легла, то
Коментари Харесай

Адвокат Димитрова: Един пациент с COVID-19 може да струва на болницата между 1000 и 15 000 лв.

За да се разкрие в една болница допълнителни легла, то трябва да се мине през одобрение и съгласуване с НЗОК. Леглата може да са оборудвани и да се ползват, но те не могат да бъдат отчитани и съответно Касата да плаща за тях. Болниците алармираха преди месеци, че един пациент може да струва между 1000 и 15 000 лева в зависимост от усложненията. Събираме данни и очакваме надвишаване на разходите по пътека между 20-80%.Това заяви в ефира на Нова телевизия адвокат Свилена Димитрова, председател на УС на Българската болнична асоциация.

Бумът с пациенти бе през октомври и ноември, а лечебните заведения получават плащанията си с два месеца назад и някои от тях могат да са изправени пред фалити през декември, подчерта още тя.

По-бързият начин за финансиране на лечение на COVID-19 беше през пътеки, но никои не знае реално колко струва лечението.Може би не всичко трябва да се основава на здравните вноски на пациентите, категорична бе тя.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16812  Лекар: България сега е в дълготраен спад на заболеваемостта от COVID-19 Лекар: България сега е в дълготраен спад на заболеваемостта от COVID-19  Северна Македония с пакет от ограничения Северна Македония с пакет от ограничения " Празнувай отговорно "  Без празненство за Нова година на плажа в Рио де Жанейро Без празненство за Нова година на плажа в Рио де Жанейро
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР