Заболеваемостта от COVID-19 в Община Ловеч не намалява. Натискът върху

...
Заболеваемостта от COVID-19 в Община Ловеч не намалява. Натискът върху
Коментари Харесай

Заболеваемостта от COVID-19 в община Ловеч не намалява

Заболеваемостта от COVID-19 в Община Ловеч не намалява. Натискът върху здравната система също. Отчетената 14 дневна заболеваемост е 409,6 на 100 000 души.

Това стана ясно след провеждането на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавируса в Ловеч на 14 декември, ръководен от кмета Корнелия Маринова, съобщиха от пресцентъра на общината. Активните случаи са 222, 78 лица са хоспитализирани в отделенията на ловешката болница. Центърът за спешна медицинска помощ работи с пет екипа. От днес, 14 декември, беше възобновена работата на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ " Проф. д-р Параскев Стоянов ". Проверките за спазване на санитарните мерки продължават от страна на всички компетентни институции.

След обсъждане на актуалната обстановка в Община Ловеч становищата изразени от представителите на институциите и с оглед предстоящите Коледни и Новогодишни празници, Общинският оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавируса в Ловеч реши детските ясли и детските градини на територията на община Ловеч да възобновят дейността си от 4 януари 2021 година. Детска млечна кухня няма да работи в дните 29, 30 и 31 декември 2020 година.

Препоръчва се на гражданите при предстоящите Коледни и Новогодишни празници да ограничат своите контакти, да избягват излишни пътувания, да спазват стриктно противоепидемичните мерки, да бъдат отговорни към своето и на останалите здраве и още при първи симптоми на респираторно заболяване да се обърнат за съвет към личния си лекар.



След анализ на изнесените данни за заболеваемостта и дифузното разпространение на COVID-19 на територията на община Ловеч, Щабът счита, че мерките трябва да продължат да се прилагат консервативно и след 21 декември тази година.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16724  Полските управляващи се притесняват от трета вълна на пандемията, възнамеряват удължване на рестриктивните мерки Полските управляващи се притесняват от трета вълна на пандемията, възнамеряват удължване на рестриктивните мерки  Изграждат център за имунизация срещу COVOD-19 пред столичната РЗИ Изграждат център за имунизация срещу COVOD-19 пред столичната РЗИ  В лечебни заведения в област Търговище са настанени 108 души, инфектирани с ковид В лечебни заведения в област Търговище са настанени 108 души, инфектирани с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР