Епидемичната ситуация в област Хасково към днешна дата е изключително

...
Епидемичната ситуация в област Хасково към днешна дата е изключително
Коментари Харесай

Лавинообразно се увеличава броят на заболелите от COVID-19 в Хасковско

Епидемичната ситуация в област Хасково към днешна дата е изключително тежка и динамична. Това съобщи областният управител и председател на Областния кризисен щаб д-р Стефка Здравкова на брифинг след заседание на щаба, предаде БТА.

Лавинообразно се увеличава броят на заболелите от COVID-19 в областта и на тези в тежко състояние. Болниците изпитват затруднения по отношение на персонала и свободните места. Единични са свободните легла в лечебните заведения и в интензивните отделения, каза д-р Здравкова. Тя призна и за случаи на връщани пациенти, но не и такива в спешни състояния. По думи на участвали в заседанието медици, голям е броят на инфектираните медицински лица, като се оказва, че не е известна пълната статистика.

Д-р Здравкова допълни още, че ще бъде сигнализирано до компетентните органи и за липса на медикаменти за COVID-19. Тя отбеляза, че ще бъде обсъдено с община Хасково и уреждането на Специализираната болница за пневмофтизиатрични заболявания в областния център в лечебно заведение за COVID-19.



На заседанието е било обсъдено и връщането на учениците от гимназиалния курс в училище от четвъртък.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14740  Европейска комисия е подготвила контракт за доставка на 300 млн. дози от имунизацията на Pfizer Европейска комисия е подготвила контракт за доставка на 300 млн. дози от имунизацията на Pfizer  Недоверието към имунизациите може да попречи на борбата против COVID-19 Недоверието към имунизациите може да попречи на борбата против COVID-19  15-годишна умря от COVID-19, откакто лекарите ѝ декларирали, че вирусът не визира деца 15-годишна умря от COVID-19, откакто лекарите ѝ декларирали, че вирусът не визира деца
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР