Екип, съставен от 42 лекари и медицински сестри от министерството

...
Екип, съставен от 42 лекари и медицински сестри от министерството
Коментари Харесай

Румъния изпраща екип от 42 медици в Молдова

Екип, съставен от 42 лекари и медицински сестри от министерството на отбраната и министерството на здравеопазването на Румъния, ще замине днес за Република Молдова, за да помогне на медиците в съседната страна в борбата срещу пандемията от Ковид-19, съобщава Аджерпрес.

Пътуването им до Кишнев, Кахул и Бълци ще бъде осъществено с транспортни средства на Главния инспекторат за извънредни ситуации в рамките на министерството на вътрешните работи и Обединеното логистично командване в рамките на министерството на отбраната, се посочва в съобщение на инспектората.

Мисията на медицинския екип ще продължи 15 дни, като през този период защитното им оборудване, състоящо се от гащеризони, маски, ръкавици и шлемове, ще бъде осигурявано от Главния инспекторат за извънредни ситуации.

Медиците ще бъдат изпратени днес в североизточния град Яш от премиера Лудовик Орбан, министъра на отбраната Николае Чука и външния министър Богдан Ауреску, който днес също заминава на посещение в Кишинев.

Същевременно румънското правителство се очаква да отпусне на днешното си заседание сумите, необходими за даряването на защитно оборудване и други необходими санитарни материали за гражданите на Република Молдова в рамките на борбата срещу пандемията от Ковид-19, посочва агенцията.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6741 Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6741  Грета Тунберг стартира битка против пандемията Грета Тунберг стартира битка против пандемията  Ананиев: Над 4 млн.лв. постъпили в дарителската сметка на Министерство на здравеопазването Ананиев: Над 4 млн.лв. постъпили в дарителската сметка на Министерство на здравеопазването  Проблемите с джипитата са решени Проблемите с джипитата са решени
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР