Европейските консерватори очакват Николай Бареков да се завърне в ЕП

...
Европейските консерватори очакват Николай Бареков да се завърне в ЕП
Коментари Харесай

Европейските консерватори очакват Бареков да се завърне в ЕП след вота с още по-голяма делегация

Европейските консерватори очакват Николай Бареков да се завърне в ЕП след вота с още по-голяма делегация. Това стана ясно по време на конференция на тема „ Обединеният консерватизъм “, организирана от Групата на Европейските консерватори и реформисти (ЕКР). Специален гост на събитието бе Ричард Милсъм, изпълнителен директор на Алианса на консерваторите и реформистите в Европа (АКРЕ). Той е на посещение в София по покана на българския евродепутат.

„ За нас е чест и сме изключително радостни, че Николай Бареков е част както от нашата Група, така и от Алианса ни от 2014-а година насам, надявам се, че той ще успее да се завърне в ЕП с още по-голяма делегация, благодарни сме и гледаме към бъдещето”, заяви Милсъм пред пълна зала с европейски и български консерватори.

Евродепутатът Николай Бареков пък от своя страна представи приоритетите, които ще залегнат в политическата програма за предстоящия вот. Това са: равни минимални доходи на всички европейски граждани, равенство между българи и европейци по отношение на социални и граждански права, запазване на националното достойнство в Европа и недопускането България да стане част от Еврозоната.

Бареков настоя още както да бъде извършена пълна ревизия за всички български евродепутати в края на всеки мандат, така и те да даряват на нуждаещи се българи спестените от европейски заплати и 300 евро на ден командировъчни милиони, а половината от заплатата на следващите евродепутати да отива директно в избран от държавата детски фонд.

„ За разлика от ЕНП и ПЕС, където казват: „ За нас е важно да имаме обща политиката на цялата група”, при консерваторите се казва обратното, а именно, че приоритет е гласът на отделната нация”, подчерта още той и допълни, че „ хората в България искат повишаване на стандарта на живот, защита на правата им в ЕС, подобрение в социалната сфера и справяне с бедността”. „ Това беше и политическата програма, с която аз бях избран в Европейския парламент”, припомни Бареков.

Евродепутатът обяви, че към момента има доста голямо одобрение сред симпатизантите, но уточни и че има и „ много въпроси и много недоверие към една бъдеща коалиция с ПП „ Атака”. Поради тази причина той подчерта, че трябва да бъдат много внимателни и прозрачни при провеждането на преговорите.

Бареков уточни още, че разговорите с Волен Сидеров до сега са били временно в застой, тъй като е бил извън България. „ Преговорите не следва да са отговорност на други хора, а моя персонална такава”, отсече той и подчерта, че ако бъде подписано споразумение с ПП „ Атака”, имено той ще плати цената за него, а не някой друг. „ Там, разбира се, условието наистина да бъдем обединени консерватори, защото няма смисъл целият вот да бъде разделен и накрая ние да имаме резултат, а всички да останем под чертата”, допълни още евродепутатът.

Според Ричард Милсъм се очаква парламентът да се промени сериозно на 26-и май. Той е категоричен, че това са най-сериозните избори. „ Става въпрос за смяна на 60% от ЕП, по принцип при вот се променя около 40% от състава”, уточни той.

Изпълнителният директор на АКРЕ прогнозира, че партиите, които ще нараснат по численост на евродепутатите, са популистките и десните партии. „ Ние сме единствената Група обаче, която реално ще се разраства за в бъдеще”, категоричен е той. Като губещи Милсъм определи социалистите и ЕНП, които според него ще загубят голям процент от числеността на депутатите си. Прогноза относно АЛДЕ той не посмя да направи, тъй като по думите му там ситуацията не е много ясна.

Милсъм подчерта още, че предстоят редица събития в България, организирани от консерваторите, като най-значимото ще бъде на 22 март, когато в София ще се съберат над 100 консерватори от целия свят, в това число сенатори, конгресмени, депутати, хора, които участват в управлението на консервативни политически партии. Домакин на събитието ще бъде единствената легитимна българска партия „ Презареди България – ББЦ”.

Евродепутатът Николай Бареков отбеляза в тази връзка, че ще бъдат отправени покани и към българските власти в лицето на премиера и на президента. „ За нас това на първо място е изключителна чест за България, на второ място е признание за нашата роля като политическа партия и като движение в АКРЕ”, заяви още той.

По време на конференцията стана ясно още, че партийна делегация от България, включваща много представители на „ Презареди България-ББЦ”, ще бъде специален гост на годишния конверт на Републиканската партия на САЩ. „ Там очаквам да получим истинска подкрепа от новото ядро на Републиканската партия, формирано около президента Доналд Тръмп, защото политиката му е водена от мотото: „ Преди всичко Америка! Америка над всичко!”, какъвто е и нашият девиз: „ България над всичко!”, отсече на финал Николай Бареков.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР