Еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидис съобщи днес, че Европейският съюз

...
Еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидис съобщи днес, че Европейският съюз
Коментари Харесай

ЕС предвижда 70 млн. евро за ваксини за Западните Балкани

Еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидис съобщи днес, че Европейският съюз ще осигури 70 милиона евро безвъзмездна помощ за закупуване на ваксини за страните от Западните Балкани, предаде Танюг, цитирана от БТА.

Говорейки за европейската стратегия за ваксинация, Кириакидис каза, че ЕС ще помогне на страните от региона чрез механизма за разпределение на ваксините.

" Ще осигурим на Западните Балкани безвъзмездно 70 милиона евро, за да могат да купуват ваксини от нашите държави членки. Работим също със Световната здравна организация, за да окажем незабавна помощ на стойност над 50 милиона евро за готовност за ваксинация в страните от Западните Балкани ", каза еврокомисарят.

Кириакидис подчерта, че ЕС желае да осигури ваксини на всички, които се нуждаят от тях, където и да е по света. Тя припомни, че жертвите на COVID-19 в ЕС са 40 000, и предупреди, че пандемията далеч не е свършила.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18540  В Пловдив стартира всеобщото проучване на учителите с антигенни проби В Пловдив стартира всеобщото проучване на учителите с антигенни проби  Европейска комисия предлага основни дейности за обединен фронт за битка с COVID-19 Европейска комисия предлага основни дейности за обединен фронт за битка с COVID-19  Проф. Ива Христова: Новият вариант към момента не е набрал скорост у нас Проф. Ива Христова: Новият вариант към момента не е набрал скорост у нас
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР