Докато COVID-19 продължава да заразява повече хора по света, все

...
Докато COVID-19 продължава да заразява повече хора по света, все
Коментари Харесай

Гъвкав сензор следи симптомите на COVID-19

Докато COVID-19 продължава да заразява повече хора по света, все още са малко надеждните методи за ранното откриване на болестта и детайлното проследяване на симптомите й, особено от разстояние и докато пациентите са у дома, съобщава сайтът Медгаджет.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7324
Водени от тази идея, изследователи от Северозападния университет, САЩ, в партньорство с лабораторията Shirley Ryan AbilityLab са разработили миниатюрно гъвкаво електронно устройство, което може да следи постоянно кашлица, телесна температура и честота на дишане.

Учени разкриха защо много млади хора изкарват COVID-19 почти без симптоми

Устройството предоставя изобилие от подробни данни, които изследователите се надяват да обработват с помощта на техники за изкуствен интелект. Идеята е бързо да се доловят всички промени в състоянието на пациента, които да послужат като предупреждение за развитието на потенциално опасни състояния.

Устройството се прикрепва към кожата на гърлото, докато носещият го индивид продължава да извършва обичайните си дейности, в това число и по време на сън.

Над половината нови болни в Русия са без симптоми

Изследователи от лабораторията вече са тествали сензора върху пациенти с COVID-19 и здравни работници, които се грижат за тях. Общо са тествани 25 души, чиито симптоми са следени почти непрекъснато. Предоставени са над 1500 часа данни, заемащи повече от един терабайт пространство, допълва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7324  270 нови случая на ковид в Румъния за последните 24 часа 270 нови случая на ковид в Румъния за последните 24 часа  Свирка прекъсна съвещание на Скупщината

Свирка прекъсна съвещание на Скупщината  Пролетна икономическа прогноза-2020 година: дълбока и неравномерна криза, нестабилно възобновяване Пролетна икономическа прогноза-2020 година: дълбока и неравномерна криза, нестабилно възобновяване
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР