Демократите, водещи обвинението във втория процес по импийчмънт на експрезидента

...
Демократите, водещи обвинението във втория процес по импийчмънт на експрезидента
Коментари Харесай

Процесът за импийчмънт на Доналд Тръмп е шокиращ и важен

Демократите, водещи обвинението във втория процес по импийчмънт на експрезидента на САЩ Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, представиха шокиращи видеозаписи, за да подчертаят връзката между извършеното насилие и връзката му с многократно повторените лъжи на тогавашния американски президент, пише френският в. " Монд ".

На записите се виждаха крещящи от болка полицаи, ужасени конгресмени и отправящи заплахи нападатели, които демократите използваха, за да подчертаят основанията си да искат Тръмп да бъде съден за подбуждане към бунт. Като комбинираха откъси от записи на камери за видеонаблюдение и видеозаписи, качени от самите участници в размириците, обвинителите напомниха на стоте сенатори, които са едновременно съдии, съдебни заседатели и свидетели по този исторически процес, че самите те са се измъкнали на косъм.

" Президентът Тръмп не беше невинен наблюдате, както твърдят адвокатите му ", подчерта главният обвинител Джейми Раскин. " Тръмп изостави ролята си на върховен главнокомандващ, за да стане главен подбудител на един опасен бунт ", заяви той.

" Самият Тръмп е бил изключително гневен, докато е гледал процеса си в резиденцията си Мар а Лаго, в щата Флорида ", пише френският в. " Фигаро ", като отбелязва, че експрезидентът на САЩ е бил недоволен от правния си екип.

" Процесът за импийчмънт на Тръмп не е лесен, но е необходим. Истинската опасност би била той да не бъде съден изобщо ", пише британският в. " Гардиън " в редакционна статия.

" Само шестима републикански сенатори гласуваха за даване ход на процеса, и дори ако те гласуват и за осъждането му, за успех е необходимо да бъдат убедени още 11 техни съпартийци. Почти сигурно е, че Тръмп няма да бъде осъден. Нападението срещу Капитолия показа, че една изборна победа не е достатъчна, за да се реши политическият проблем на Америка: как да се възстанови демокрацията, тежко пострадала по време на мандата на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. Импийчмънтът може да има за цел и да декларира, че това, което се случва, не е нито нормално, нито приемливо. В една все по-радикализирана партия, републиканските сенатори знаят, че за тяхната кариера вероятно ще е само от полза да подкрепят бившия президент и оправдателната присъда може само да насърчи него и привържениците му.Дори някои от противниците му се опасяват, че импийчмънтът би бил контрапродуктивен ", посочва вестникът.

" Но в една демократична страна не може да има по-сериозно провинение от опита да се отмени волята на народа чрез сила. Пренебрегването на този факт би нанесло почти толкова големи вреди, колкото и самият опит. Импийчмънтът може и да не помогне на САЩ да се върнат към по-добрите времена, но поне налага да се признае, че това е момент на дълбока криза ", допълва британското издание.

" Можем ли да държим отговорна и " Фокс нюз " заедно с Тръмп ", пита в. " Ню Йорк таймс ". Медийните компании не могат да бъдат подлагани на импийчмънт, но могат да бъдат държани отговорни за подстрекаване към бунт.

" Фокс нюз " е съучастник на Тръмп, защото му помогна да разпространи лъжата, че изборите са били откраднати. Това е подтикнало искрено вярващите в тези думи да щурмуват Капитолия, подчертава изданието.

Една от първите стъпки е да се пишат писма, които да насърчат рекламодателите да спрат да плащат на екстремисти, независимо от политическата им окраска. Но " Фокс нюз " разчита повече на таксите от включване в пакетите на кабелните оператори, така че следващата стъпка трябва да бъде да се насърчат тези компании да изключат " Фокс нюз " от базовите си пакети.

За разлика от либерални медии, които също са допускали грешки, " Фокс нюз " не е допускала неволна грешка за изборите, а нарочно е използвала измислиците, за да повиши рейтинга си. Проблемът не е с факта, че телевизията е консервативна, а че тя използва за печалба теории на конспирацията и дезинформация, по начини, които понякога водят до смъртта на хора, подчертава в. " Ню Йорк таймс ".

Всекидневникът изразява надежда " Фокс нюз да се върне към консервативните си корени, защото САЩ биха имали полза от дясна телевизия, на чиято информация може да се разчита.
Всичко по тематиката: Размириците в Капитолия 147  Канада разгласи Канада разгласи " Прауд Бойс " за терористи  Байдън и брачната половинка му уважиха паметта на служителя на реда, погубен при щурма на Капитолия Байдън и брачната половинка му уважиха паметта на служителя на реда, погубен при щурма на Капитолия  Депутатка от американския Конгрес: Оцелях след обезчестяване Депутатка от американския Конгрес: Оцелях след изнасилване
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР