Голяма здравна неправителствена организация създава глобална лабораторна мрежа, която да

...
Голяма здравна неправителствена организация създава глобална лабораторна мрежа, която да
Коментари Харесай

Нова глобална мрежа ще сравнява директно потенциални ваксини срещу COVID-19

Голяма здравна неправителствена организация създава глобална лабораторна мрежа, която да сравнява потенциалните ваксини срещу COVID-19 и да помогне за ускоряването на подбора на най-ефективните, съобщи Ройтерс.

Идеята е " да сравняваме ябълки с ябълки ", докато фармацевтичните компании се надпреварват да разработят ефективни ваксини, които да позволят контрола върху пандемията от COVID-19, каза пред Ройтерс Мелани Савил, директор по изследванията на ваксините в Коалицията за иновации за епидемична готовност непосредствено преди да бъде обявено създаването на мрежата. Тя е първата по рода си, създадена в отговор на пандемията, предава БТА.

Мрежата обхваща лаборатории в Европа, Азия и Северна Америка и ще централизира анализите на проби от изпитанията на потенциалните ваксини срещу COVID-19, обясни Савил.

" Когато започне разработка на потенциални нови ваксини, особено за нови болести, всеки прави собствени анализи, използва различни протоколи, така че когато се четат обобщени данни е трудно да се сравняват различните кандидати, поясни тя. Централизираният лабораторен подход " ще ни позволи наистина да сравняваме ябълки с ябълки ", каза Савил.

Мрежата първоначално ще обхваща шест лаборатории - в Канада, Великобритания, Италия, Нидерландия, Бангладеш и Индия.

Коалицията за иновации за епидемична готовност е bъфинансирала девет от разработваните потенциални ваксини срещу COVID-19, сред които тези на " Модърна ", " АстраЗенека ", " Новавакс " и " КюърВак ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 12757  Най-голям брой умряли от ковид за едно денонощие в Русия от средата на юли Най-голям брой умряли от ковид за едно денонощие в Русия от средата на юли  Проф. Ива Христова: Няма хапче знамение за COVID-19 Проф. Ива Христова: Няма хапче знамение за COVID-19  Австралия се отвори Австралия се отвори
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР