Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан призова да бъде направено

...
Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан призова да бъде направено
Коментари Харесай

Германският здравен министър: Ваксината е решаващият ключ за победа над пандемията

Германският министър на здравеопазването Йенс Шпан призова да бъде направено " значително усилие в национален мащаб ", за да бъдат имунизирани възможно най-много хора срещу COVID-19, предаде ДПА, цитирана от БТА.

" Искаме да ваксинираме толкова много хора, че вирусът вече да няма шанс в Германия и в Европа ", каза Шпан в Берлин, преди утре Германия да започне най-голямата ваксинационна кампания в историята си.

" Тази ваксина е решаващият ключ за победа над пандемията. Тя е ключът към това да върнем живота си ", подчерта той, допълвайки, че всяка допълнителна ваксинация означава по-малко заразени и по-малко починали.

Планира се ваксинацията срещу COVID-19 в Германия да започне утре, след като днес първите дози вече бяха доставени във федералните провинции.

Първи ще бъдат имунизирани хората на възраст над 80 години, служителите в болници и социални домове.

Шпан предупреди все пак, че предвид мащаба на кампанията, първоначално е възможно да има някои проблеми.

Целта на германското правителство е да може да предложи ваксина на всеки желаещ до средата на идната година, повтори министърът.

Шпан очаква до края на 2020 г. да бъдат доставени 1,3 милиона дози от ваксината, а до края на януари - доставките да нараснат до 700 000 седмично. До края на март се очакват над 10 милиона дози от препарата на " Пфайзер " и " Бионтех ". Още 1,5 милиона дози се очакват, след като в началото на януари ЕС одобри и ваксината на " Модерна ".

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17388  101-годишна германка е измежду първите имунизирани против COVID-19 в страната 101-годишна германка е измежду първите имунизирани против COVID-19 в страната  Бионтех възнамерява да създава в Турция имунизацията против COVID-19 Бионтех възнамерява да създава в Турция имунизацията против COVID-19  Арестуваха публицист, публикувал информация за имунизацията против ковид Арестуваха публицист, публикувал информация за имунизацията против ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР