Германският канцлерка Ангела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на

...
Германският канцлерка Ангела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на
Коментари Харесай

Меркел: Очаквам председателството ни на ЕС да премине под знака на коронавируса

Германският канцлерка Ангела Меркел  Ангела Меркел Ангела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се заяви, че очаква с нетърпение германското председателство на ЕС, което ще премине под знака на коронавируса, но обеща, че няма да се пренебрегват и други въпроси като климатичната политика, предаде АП.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6276
Германия поема ротационното председателство на 27-членния Европейски съюз от 1 юли до края на годината.

В седмичното си видеоизявление Меркел посочи, че пандемията ще има драматично икономическо изражение. " През следващите седмици и месеци ще трябва да покажем, че сме единни ", подчерта тя.

Европейските лидери постигнаха съгласие, че е необходим масиран план за възстановяване. Освен това те трябва да се споразумеят за бюджета на ЕС за следващите седем години, отбелязва АП.

По време на германското председателство трябва да се направи нещо за икономическо подсилване на Европа, за социалното сближаване и да се обърне внимание на климатичните въпроси и проблемите на околната среда, заяви Меркел. Канцлерът добави, че се очаква да бъде поставен въпросът за изграждане на ефективна европейска здравна система във всички страни членки и подчерта, че иска в края на германското председателство да има засилване на интеграцията.

Ангела Меркел: Не сме в края на пандемията

Потвърдените случаи на заразяване с коронавирус в Германия са нараснали с 2055 за последния ден, достигайки 152 438 души, съобщи днес институтът " Роберт Кох ". Това е втори ден на забавяне на темпото на разпространение на болестта.

Броят на жертвите нарасна със 179, достигайки 5500.

NOVINI.BG ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6276  Лили Иванова се поклони пред медиците ни в борбата с ковид Лили Иванова се поклони пред медиците ни в борбата с ковид  Какво е положението на новите инфектирани с COVID-19 в Бургас Какво е положението на новите инфектирани с COVID-19 в Бургас  Излекуваха цяло семейство от ковид Излекуваха цяло семейство от ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР