Германия, която днес регистрира рекорден брой починали от КОВИД-19, все

...
Германия, която днес регистрира рекорден брой починали от КОВИД-19, все
Коментари Харесай

Германия все още е далеч от връщането към нормален живот, предупреди министър

Германия, която днес регистрира рекорден брой починали от КОВИД-19, " все още е много далеч от нормалния живот ", при все че десетки хиляди жители на страната получиха вече първите си дози ваксина, заяви на пресконференция днес германският министър на здравеопазването Йенс Шпан, цитиран от осведомителните агенции.

Над 60 000 германци вече са имунизирани с препарата на " Пфайзер " / " Бионтех " от началото на кампанията в събота. Продължават да идват нови данни от провинциите. Най-мащабната ваксинационна кампания в историята на страната стартира успешно, констатира Шпан. Той припомни, че идната седмица се очаква Берлин да одобри и ваксината на АстраЗенека.

Ситуацията с коронавируса в Германия остава много тежка, свободните легла в клиниките за интензивна терапия продълават да намаляват и някои от тях вече работят по програми за извънредни ситуации, заяви Лотар Вилер, шеф на берлинския институт по вирусология " Роберт Кох ".

До края на годината в Германия ще бъдат доставени над 1,3 милиона дози от ваксината на " Пфайзер " / " Бионтех ", посочи министър Йенс Шпан.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 17582  В първата седмица на януари се чакат нови 25 хиляди дози от имунизацията против COVID-19 В първата седмица на януари се чакат нови 25 хиляди дози от имунизацията против COVID-19  5 обстоятелството за имунизацията на 5 обстоятелството за имунизацията на " АстраЗенека " и Оксфордския университет  Нарушение на ограниченията в къща за посетители в софийското село Гинци Нарушение на ограниченията в къща за посетители в софийското село Гинци
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР