Властите в Полша планират да започнат ваксинацията срещу коронавирус с

...
Властите в Полша планират да започнат ваксинацията срещу коронавирус с
Коментари Харесай

Полша ще ваксинира срещу COVID-19 хора от високорискови групи

Властите в Полша планират да започнат ваксинацията срещу коронавирус с хора от групи с повишен риск от заразяване, заяви днес министър-председателят Матеуш Моравецки след среща с представители на фармацевтичната компания " Пфайзер ", съобщи БТА.

" Искам да уверя всички, които желаят да се ваксинират, че когато има достъпна ваксина в Западна Европа, тогава трябва да има и за нас. Искаме да започнем ваксинацията с групи с висок риск - нашите бащи, майки, баби и дядовци, пенсионерите, а също медицинските работници и служителите от органите на реда ", каза той на пресконференция.



Моравецки заяви, че с представителите на " Пфайзер " са обсъдили логистиката за разпространение на ваксините и са направили разчет за възможно най-бързо започване на ваксинацията, когато препаратът бъде одобрен.

По-рано премиерът заяви, че Полша планира да се снабди с 20 милиона дози от ваксина срещу коронавирус. Предвижда се ваксинацията да е доброволна и финансово достъпна.

Досега Полша е регистрирала 665 000 заразявания. Починалите са 9400, а оздравелите - 367 000. Миналата седмица правителството взе решение за въвеждане на частична карантина.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14953  Потенциалната ваксина е ефикасна против варианта на новия Коронавирус от норките Потенциалната ваксина е ефикасна против варианта на новия Коронавирус от норките  Здравко Димитров благодари на премиера за финансовата помощ за опазването на здравето Здравко Димитров благодари на премиера за финансовата помощ за опазването на здравето  Костадин Ангелов: Най-засегнати от ковид са хората в млада и дейна възраст Костадин Ангелов: Най-засегнати от ковид са хората в млада и дейна възраст
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР