Взети са водни проби от пет пункта по поречието на

...
Взети са водни проби от пет пункта по поречието на
Коментари Харесай

РИОСВ - Перник изследва проби на пет пункта за замърсяване на река Струма

Взети са водни проби от пет пункта по поречието на река Струма с цел проследяване на замърсяването от пробива на шламохранилището на ТЕЦ " Република ", съобщи РИОСВ Перник. Те са от реката при кв. " Димова махала ", кв. " Хумни дол ", преди пречиствателната станция в гр. Батановци, с. Прибой и преди вливането на реката в яз. " Пчелина ".
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7480
Само на първите два пункта е установено превишение на нормите по показател електропроводимост, съгласно Наредбата за характеризиране на повърхностните води. Останалите показатели от експресния анализ: разтворен кислород, процентно насищане с кислород, температура на водата и активна реакция са в норма. Пробонабирането продължава, ще бъдат взети проби и от почви, засегнати от аварията.

Забраниха къпането по цялото поречие на река Дунав в област Видин

В екоинспекцията днес в 9.20 ч. е бил получен сигнал за пропуск на вода от дигата на сгуроотвал " 7- ми септември ". Незабавно екипи на РИОСВ-Перник, Басейнова дирекция и Изпълнителна агенция по околна среда /ИАОС/ са извършили оглед на мястото на аварията. В проверката участвали министърът на околната среда и водите Емил Димитров  Емил Димитров Емил Димитров е роден през 1962 г. в Перник на 20 февруари. Завършил е Института за музикални и и директорът на РИОСВ Ирена Петкова.

" На дигите на сгуроотвал " 7-ми септември " не са установени признаци и белези, характерни за развитие на свлачищни процеси ", пише в доклад на " Топлофикация-Перник " до РИОСВ. Документът е бил изготвен от дружеството във връзка с предписания на екоинспекцията от 19 ноември миналата година. Дружеството е представило на РИОСВ Перник доклад от 4 декември 2019 г. за извършена проверка за сигурността на съоръжението, включително технически измервания.

За сгуроотвал " 7-ми септември " РИОСВ-Перник е съставила на " Топлофикация-Перник " АД 4 акта за установяване на административни нарушения и наказателни постановления с имуществена санкция общо в размер на 90 хиляди лева за неизпълнения на условия в комплексни разрешителни.

Междувременно дружеството е уведомило РИОСВ, че ТЕЦ " Република " ще продължи работа на природен.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7480  Норвегия ще анулира доникъде на юни съвсем всички карантинни ограничения против ковид Норвегия ще анулира доникъде на юни съвсем всички карантинни ограничения против ковид  Британски медии предлагат „ Слънчев бряг “ за лятна почивка на фона на пандемията Британски медии предлагат „ Слънчев бряг “ за лятна почивка на фона на пандемията  Англия заяви за 539 умряли от COVID-19 за едно денонощие Англия заяви за 539 умряли от COVID-19 за едно денонощие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР