Бюджетният дефицит на Испания се очаква да скочи до най-високо

...
Бюджетният дефицит на Испания се очаква да скочи до най-високо
Коментари Харесай

Бюджетният дефицит на Испания ще скочи до най-високо равнище от кризата в еврозоната заради коронавируса

Бюджетният дефицит на Испания се очаква да скочи до най-високо равнище от кризата в еврозоната, прогнозира испанското министерство на финансите, цитирано от ДПА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6917
Съчетанието между спад на данъчните постъпления и силно нарастващи държавни разходи в контекста на кризата с коронавируса се очаква да увеличи дефицита на страната до близо 116 милиарда евро (127,3 милиарда долара) или 10,34 процента от националния БВП.

Ако това стане, ще бъде най-високият бюджетен дефицит на Испания от кризата в еврозоната през 2012 година, когато показателят достигна 10,7 на сто от БВП. Миналата година дефицитът ѝ се задържана равнище 2,8 на сто.

Испания съобщи, че е изпратила новата си прогноза на Европейската комисия.

Правителството в Испания: Икономиката ни ще се свие с 9,2 на сто през 2020 година

Министърката на икономиката Надя Калвиньо Сантамария отбеляза, че пандемията от коронавирус напълно е преобърнала плановете за 2020 година: разходите са скочили, тъй като страната се е намесила за укрепването на здравната система, защита на домакинствата и предоставяне на ликвидности на компаниите и самонаетите.

Всичко това е увеличила годишните държавни разходи с около 10 процента в момент, когато се очаква данъчните постъпления да намалеят с 5,3 процента заради икономическата криза.

Правителството вече прогнозира спад на БВП с около 9,2 на сто през 2020 година.

Вчера бяха обявени статистически данни, според които испанската икономика се е свила с 4,1 на сто през първото тримесечие спрямо година по-рано, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6917  Чехите към този момент ще могат да вървят на кино и спектакъл, само че с маски Чехите към този момент ще могат да вървят на кино и спектакъл, само че с маски  Тече акция за проучване с самостоятелни PCR - проби за COVID-19 в МБАЛ - Силистра Тече акция за проучване с самостоятелни PCR - проби за COVID-19 в МБАЛ - Силистра  Потвърдените случаи на ковид в Нидерландия набъбнаха до 39 791, броят на умрелите доближи 4893 Потвърдените случаи на ковид в Нидерландия набъбнаха до 39 791, броят на умрелите доближи 4893
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР